04 / 05 / 2024

akıllı teknolojik binalar nasıl yapılır

akıllı teknolojik binalar nasıl yapılır

İnşaat şirketlerinin, geleceğin kentlerini ve yaşama alanlarını inşa etmeden önce gelişen yeni teknolojilere adapte olarak kendilerini baştan yenilemeleri gerekecek. Nanoteknoloji ile geliştirilen yeni malzemeler ve dijitalleşen dünya, yeni yapıları ve kentleri şekillendirecek.

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Dünyada pandemiyle birlikte gelen ekonomik dalgalanmaların etkisi devam ederken, ekonomideki kırılganlık hiç umulmadık bir sektörde yansımasını gösterdi. Teknolojik ürünlerin en popülerlerinden akıllı telefon satışlarında 2022 yılında ciddi düşme yaşandı. Peki telefon satışları niye düştü? İşte ya

En yeni akıllı saatler! 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Giyilebilir teknolojik ürünlerin başında gelen akıllı saatlerde en yeni modelleri ve fiyatları inceledik. 

Okul öncesi MediaMarkt'tan indirim! Akıllı saat, tablet, laptop... İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

Okullar açılmadan önce MediaMarkt, teknolojik ürünlerini inanılmaz fiyatlarla satışa çıkardı! MediaMarkt'tan güzel haber geldi! Akıllı saat, tablet, laptop... Peki, MediaMarkt'ta akıllı cihazların fiyatları n ne kadar?İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

BİM'den akıllı cep telefonlarında kaçırılmayacak fırsatlar! İşte 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en popüler zincir marketleri arasında yer alan BİM, mobil uygulaması üzerinden pek çok teknolojik ürünü satışa çıkarıyor. Peki, BİM'de hangi akıllı cep telefonları satılıyor? İşte  31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve daha pek çok üründe indirim! 2022 Mart Fiyat Listesi...

Huawei Online Mağazası 2 yaşına girdiği için yeni yaşına özel kampanyalar düzenleme kararı aldı. Akılı telefon tablet, bilgisayar, akıllı saat ve benzeri bir çok teknolojik üründe indirim düzenledi. İşte o indirimli ürünler ve fiyatları...

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

İBB'nin Akıllı Şehir projeleri Teknofest 2019'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İstanbul” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği teknolojik uygulamalar, TEKNOFEST- İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda tanıtıldı.

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Doğru kiracı seçimi için akıllı kiralama platformu!

TÜGEM tarafından “Dijital Değişim ve Dönüşüm” sloganı ile gayrimenkul sektörünün ilk Prop-Tech organizasyonunda ev sahibinin doğru kiracıyı seçebilmesi için özel bir rapor sunan akıllı kiralama platformu KiraPlus ve dijital asistan Fizbot gibi teknolojik çözümler de tanıtıldı.

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Akıllı binalarda ihtiyaca uygun güvenlik çözümleri!

SecuritasTürkiye; akıllı binalar, oteller ve iş kulelere özel farklı güvenlik modellemeleri yaparak hizmet verdiği kuruluşa maksimum faydayı optimum maliyetlerle sunuyor.

akıllı teknolojik binalar nasıl yapılır Haberi

akıllı teknolojik binalar nasıl yapılır

Trantor, gökyüzünü kaplayan çelik bir kubbe ve zeminde toprağı örten başka bir çelik yığını arasına kurulmuş devasa bir kent. Kentin gıda ihtiyacı tamamen yapay bir şekilde özel birimlerde topraksız tarım yapılarak sağlanıyor. Kubbelerle kaplı bu ihtişamlı kentte yaşayanlar için tüm aydınlatma ve iklimlendirme hizmetleri de insan eliyle yapılıyor. Gece-gündüz ve mevsimsel döngü bile teknolojinin desteğiyle insan kontrolünde. Sadece devlet görevlilerinin çıkabildiği kubbelerin dışında, kentteki insanları hiçbir şekilde etkilemese de, gezegenin kendi doğal koşulları hüküm sürüyor.

Nüfusu 45 milyara ulaşan bu devasa kent, bilim kurgunun en büyük yazarlarından Isaac Asimov’un “Vakıf” serisindeki galaktik imparatorluğun başkenti... Asimov’un 1940’ların başında yazmaya başladığı bilimkurgu kitaplarıyla geleceği kurgularken hayal ettiği birçok şey bugün gerçekten kullanılıyor: Kablosuz cihazlar, nükleer enerji, robotlar, yürüyen kaldırımlar, robot beyinli insansız...