28 / 04 / 2024

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Dünyada pandemiyle birlikte gelen ekonomik dalgalanmaların etkisi devam ederken, ekonomideki kırılganlık hiç umulmadık bir sektörde yansımasını gösterdi. Teknolojik ürünlerin en popülerlerinden akıllı telefon satışlarında 2022 yılında ciddi düşme yaşandı. Peki telefon satışları niye düştü? İşte ya



Pandemi, Rusya – Ukrayna savaşı ve ardından gelen ekonomik süreç pek çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Ancak son yılların tüketici nezdinde en popüler ürünlerinden olan akıllı telefon satışlarının düşmesi ise sürpriz oldu.

Akıllı telefon satışlarındaki düşme eğilimi, 2022 yılında beklentilerin ötesinde bir orana ulaştı. Akıllı telefon sevkiyatı  yılın son çeyreğinde tam yüzde 18,3  oranında düştü. Tüm yıla bakıldığında ise 2022 yılı genelinde yüzde 11,3 oranıyla son yılların en büyük oranlı düşüşü gerçekleşti.

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Teknolojik cihaz satışlarında yaşanan gerileme dikkat çekerken, çip krizinin ardından global anlamda resesyon beklentisi, tüketiciyi acil veya zorunlu ihtiyaçlara harcama yapmaya yönlendirdi. Bu süreçte teknolojik cihazlara talep  geçen yıl  ciddi gerileme gösterdi. Bunlar arasında bilgisayar, oyun konsolu benzeri ürünler yerini alırken, akıllı telefon satışlarında 2022 yılında büyük düşme yaşandığı ortaya çıktı.


Geri Dön