12 / 05 / 2024

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Dünyada pandemiyle birlikte gelen ekonomik dalgalanmaların etkisi devam ederken, ekonomideki kırılganlık hiç umulmadık bir sektörde yansımasını gösterdi. Teknolojik ürünlerin en popülerlerinden akıllı telefon satışlarında 2022 yılında ciddi düşme yaşandı. Peki telefon satışları niye düştü? İşte ya



SON YILLARDA KAYDEDİLEN EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

Habertürk’ün haberine göre, International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker’ın verilerine göre,  akıllı telefon sevkiyatları geçen yılın son çeyreği itibarıyla yıllık olarak yüzde 18,3 azalma eğilimine girerken, 300,3 milyon adede kadar düştü.

Bu oran, bugüne kadar meydana gelen en büyük oranda düşüş olarak kaydedilirken, yıl boyunca ise toplamda yüzde 11,3 oranında düşme meydana geldi.

SATIŞ VE PROMOSYONLAR DA İŞE YARAMADI

Tüketicinin geçen yıl  telefona olan talebi ciddi ölçüde azalma gösterdi. Enflasyonun artışı ve ekonomik durumda her ülkede az ya da çok meydana gelen belirsizlik ortamı, 2013 yılından beri  en düşük miktarlı yıllık sevkiyat toplamını temsil eden 1,21 milyar adet ile sınırlı kalmasında önemli unsur oldu.

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Sektörde  bu yıl için öngörülen yüzde 2,8 toparlanma ise bu düşüşle birlikte tehlikeye girerken, bu durum ayrıca geleceğe dönük tahminler için dev bir aşağı yönlü risk meydana getiriyor. Son çeyrekte yoğun satış yapılması ve promosyonlar ise  sevkiyat miktarını arttırmaya yetmezken sadece mevcut envanterin tüketilmesi konusunda destek oldu.

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!


Geri Dön