13 / 05 / 2024

akkıncı üssünün adı ne oldu

akkıncı üssünün adı ne oldu

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, 'meydan komutanlığı' seviyesine düşürülürken Akıncı adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı.

İkinci, üçüncü evini krediyle alacaklar dikkat: Konut kredileri istisnası tek konutla sınırlandırılıyor!

AK Parti tarafından, Meclis'e sunulan torba yasa ile ikinci ve üçüncü konutlarını alacakları ilgilendiren önemli bir düzenlemeye gidiliyor. İşte ayrıntılar...

Volkswagen, bu ayki üçüncü zammını da yaptı; İşte güncellenen yeni Volkswagen fiyat listesi

Artan dolar kuru karşısında otomobil üreticileri araç fiyatlarına zam yapmaya devam ediyor. Bu kez zam haberi Volkswagen'den geldi. Ünlü marka Haziran ayı içerisinde üçüncü kez fiyatlarını güncelledi. İşte detaylar...

Twitch’de yayıncıların para kazanmasını sağlayacak yeni yollar belli oldu! İşte detaylar!

Twitch'e 2023'te eklenecek özellikler belli oldu. Yayıncıların para kazanmasını sağlayacak yeni yollar geliyor. İşte haberin detayları…

Gram altın adım adım rekora gidiyor! Tepe nokta belli oldu! Altın yatırımcıları elinizi çabuk tutun

Gram altın bu hafta, ons altındaki yükselişle beraber rekor kırdı. Gram altın adım adım yeni rekora giderken, uzman isim altın için tepe noktayı açıkladı. Yatırımcılar elinizi çabuk tutun, gram altın bu kadar olacak...

İndirimli altın çadırı fırsatları başladı! Tüm takılarda çılgın indirim! İşte Altınplaza 3 Kasım 2022 fiyat listesi

Altınplaza, indirimli altın çadırında tüm altın takı modellerinde yüzde 17'ye varan indirim başlattı. Sahip olmak istediğiniz tüm altın takılarda büyük fırsatlar sizleri bekliyor. İşte Altınplaza 3 Kasım 2022 fiyat listesi.

Altın çadırı tüm ürünlerde yüzde 15'e varan indirim! Fırsatı kaçırmayın! Altınplaza 6 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın çadırında yer alan tüm ürünlerde net yüzde 15'e varan indirim fırsatı başladı.  Altınplaza, yüzükten, kolyeye, küpeden, bileziğe kadar tüm takılarda büyük kampanya başlattı. İşte Altınplaza altın çadırı fiyat listesi 6 Ekim 2022.

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Hükümetin yüksek dolar ve enflasyona karşı mücadele için atılacağını açıkladığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, 'Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlanmıştır' açıklaması yaptı.

TOKİ Adıyaman projesi için son 1 gün! Adıyaman Merkez'e 164 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adıyaman projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. Merakla beklenen projede 164 konut yer alacak.

Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü'nün ilk etabını YDA İnşaat yapacak!

Yerli aşı üretimi amacıyla hayata geçirilecek olan "Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü"nün 1. etabının ihalesini, YDA İnşaat kazandı. Ankara'da Esenboğa'ya yakın konumda yükselecek merkezin inşasının 1 sene sürmesi planlanıyor. 

Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak!

Daha önce sektörün dev markaları; Ant Yapı ve Sabancı Grubu ortaklığını Riva'ya taşıyan Süreyya Ayaz, birikim ve deneyimlerini SA Riva İnşaat ve Danışmanlık A.Ş. çatısı altında topluyor. Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak...

AND Gayrimenkul'ün adı değişti!

Maher Holding, nisan ayında bünyesine kattığı AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları AŞ’nin adını MHR Gayrimenkul Yatırımları AŞ olarak değiştirdi. Yeni hamle sonrası AND Kozyatağı binasının yeni adı da Quick Tower oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı resmen değişti!

Bugünkü 31643 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu.

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

akkıncı üssünün adı ne oldu Haberi

akkıncı üssünün adı ne oldu

OHAL kararları çerçevesinde Akıncı Hava Üssü’nde bulunan üç F-16 filosu kapatıldı. Akıncı’daki 141, 142 ve 143’üncü filolara ait 60’a yakın F-16, Konya, Merzifon (pisti tamirde olduğu için filolar Erzurum’da) ve Eskişehir’e gönderildi. Normalde tugay seviyesinde olan ve komutanı tuğgeneral olan üs, uçaklarının dağıtılmasının ardından hava meydan komutanlığı statüsüne indirildi.


Hava Kuvvetleri’nin organizasyon yapısına göre hava meydan komutanları albay rütbesinde. Hava meydan komutanlıklarında filo bulunmuyor. Sadece intikal edildiğinde diğer filolar tarafından kullanılıyor.


ESKİ ADINA DÖNDÜ

Akıncı Hava Üssü, 1960’da hizmete girmişti. Başkentin savunması amacıyla üs Ankara’nın batısındaki Mürted Ovası’na inşa edilmişti. Bölge adını, 1402’de Osmanlı ile Timur’un ordusu arasındaki Ankara Savaşı’ndan almıştı. Savaş sırasında Osmanlı ordusunda yer alan Kara Tatarlar ve bazı Anadolu beyleri ihanet ederek Timur tarafına geçmişti. Bu savaşta Osmanlı ordusu...