29 / 04 / 2024

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları son durum

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları son durum

Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

ÖİB İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 6 şehirdeki 12 gayrimenkulü satıyor! 48 ayda ödeme fırsatı! 

ÖİB, İstanbul Şile'de 3, İzmir Bornova ve Çiğli'de birer, Muş'un merkez ilçesinde 3, Erzurum Palandöken'de 1, Şanlıurfa Karaköprü'de 2 ve Aydın Didim'de bir olacak şekilde toplam 12 gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Son zamanlarda Kanal İstanbul projesine ilişkin yapılan açıklamalar sıklaştı. Kanal İstanbul'un yapımına köprü ile başlanacağı açıklandı. Peki Kanal İstanbul için yapılacak köprülerin maliyeti ne? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

TOKİ'den Nusaybin'e 2 yeni köprü! İhalesi bugün!

Mardin İli Nusaybin İlçesi 2 Adet Köprü İnşaatları İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Mardin'e 2 yeni köprü!

Mardin İli Nusaybin İlçesi 2 Adet köprü ve 1 Adet 72 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Kasım 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Van Tuşba Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Van İli Tuşba ilçesi Akköprü Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Van Tuşba Millet Bahçesi ihalesi 22 Temmuz'da!

Van İli Tuşba ilçesi Akköprü Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 22 Temmuz tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Van Tuşba'ya millet bahçesi müjdesi!

Van İli Tuşba ilçesi Akköprü Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Temmuz tarihinde yapılacak.

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları son durum Haberi

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları son durum


Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı. Toplam  6 bin 735 metrekare alanda çalışmalar yapan Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, yapılan iki etaba ek olarak İpekyolu'ndan Vangölü'ne kadar ıslah çalışmaları yapılacak. Yapılan ikinci etabın 4 bin 535 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanırken, bisiklet ve koşu yolunun yanı sıra, oturma bankları ve kamelyalar yer alıyor.



Alanın ıslahı ve boşaltılması için ise Emlak İstimlak Daire Başkanlığı önemli çalışmalar yaptı. Daire Başkanlığı700 metrealan üzerinde 26 bin metrekare imar uygulaması yapılan alanda çalışma yaptı. Burada ikamet eden 12 haneye müştemilat ve yapı bedeli olarak 300 bin TL ödeyen...