14 / 05 / 2024

Akkuyu haberleri

Akkuyu haberleri

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde yapılacak Akkuyu nükleer Güç Santrali'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan 3 bin 600 sayfadan oluşan revize Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu açıklandı.

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinde ilk aşamayı Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santral için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşamasını Cengiz İnşaat yapacak!

Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı..

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsayan ihaleyi Cengiz İnşaat kazandı. İhalenin mali değerine ilişkin bilgi verilmedi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat ihalesini kim kazandı?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

Akkuyu hidroteknik ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. İhaleye 9 firma katılarak teklif vermişti.

Akkuyu hidroteknik ihalesi 4 firmayla devam ediyor!

Akkuyu için deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesine 4 firmayla devam edilecek. Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ihale komisyonu gelen tekliflerin incelenme aşamasını tamamladı.

Akkuyu Nükleer Santrali Rus değil Türk projesi!

Türkiye’nin ilk nükleer santralı Mersin Akkuyu’nun Türkiye’nin projesi olduğunu söyleyen Akkuyu NGS Genel Müdürü Fuad Akhundov Rus teknolojisi eleştirilerine cep telefonu örneğiyle yanıt verdi: “Herkesin elinde Kore yapımı telefon var”

Akkuyu Hidroteknik ihalesinde 4 firma kaldı!

Akkuyu Nükleer AŞ.'nin deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesinde 4 grupla pazarlık aşamasına geçildi.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikme maliyetini Ruslar ödeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı’nda bir gecikme olması durumunda işletmedeki gecikmelerin maddi gereğinin Rusya tarafından karşılanacağını ifade etti.

Akkuyu hidroteknik ihalesinde 4 firmadan yeni teklif alınacak!

AKKUYU Nükleer AŞ.'nin deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesinde 4 grupla pazarlık aşamasına geçildi.

Akkuyu hidroteknik ihalesinde 4 firma kaldı!

Akkuyu Nükleer AŞ.'nin deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesinde 4 grupla pazarlık aşamasına geçildi. Firmalardan 7 Nisan'a kadar yeni teklif alınacak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli Nisan ayında atılacak!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ünitelerinin (NGS), 7 yıldan daha önce hizmete gireceğini söyledi..

Akkuyu haberleri Haberi

Akkuyu haberleri

Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi'nce açıklanan revize ÇED raporu 3 bin 600 sayfadan oluşuyor. Akkuyu'nun hizmete girmesiyle birlikte yılda yaklaşık 35 milyar KWH elektrik enerjisi üretilmesi planlandığı ve bu miktarın Türkiye'nin bugünkü elektrik tüketimimizin yüzde 16'sını karşılayacağı, proje toplam maliyetinin 20 milyar ABD dolar olmasının öngörüldüğü ifade edildi. Projenin üç aşaması boyunca doğrudan ve dolaylı yeni iş alanları yaratılacağı, inşaat, işletme ve işletmeden çıkarma aşamalarında doğrudan yer alacak işgücünün yanı sıra, girdi ve tüketim malı sağlayan endüstriler başta olmak üzere, enerji üretimi tedarik zincirinde yer alan tüm sanayi sektörleri üzerinde dolaylı etki olacağı vurgulanan raporda, yüksek işsizlik oranına bakıldığında işin yer değiştirmesini değil, gerçek iş alanı yaratılmasının sağlayacağının altı çizildi. 


Çalışanlar için kurulacak olan 4 bin 500 kişilik yaşam merkezinde,...