07 / 05 / 2024

akkuyu santral takvimi

akkuyu santral takvimi

1 Aralık’ta 10 bakanıyla birlikte Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin, içinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin de olduğu çok sayıda ticari anlaşma için masaya oturacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu ve Sinop santral inşaatında 7 bin kişi istihdam edilecek!

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde 7 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı...

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Fikri Sağlar'dan Akkuyu acele kamulaştırma kararı sorusu!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, TBMM'ye verdiği önergede, "Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır?" sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Akkuyu Nükleer Santrali için acele kamulaştırma!

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı’nı şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattında ihtiyaç duyulan taşınmazlar için kamulaştırma kararı alındı. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar..

Akkuyu Nükleer Santrali zeytinlik ve kıyı kanununa takıldı!

Rusların Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santral enerji yönetimi sorunu aşmak için geçen sene başında yasa taslağı hazırladı. Seçimler sebebiyle TBMM tatile girince çalışma yarıda kaldı.

Akkuyu Nükleer Santrali neden iptal edilmiyor?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Necati Özkan Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin neden iptal edilmediğini ele aldı. İşte Necati Özkan'ın o yazısı...

Putin'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Akkuyu nükleer santraliyle ilgili açıklamada bulundu. Putin Rusya'nın ekonomik çıkarlarına zarar verebileceği için, Türkiye ile nükleer santral anlaşmasını bozan taraf olmayacaklarını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi iptal edilir mi?

Suriye sınırında, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle iki konu hararetle kamuoyunda tartışıldı. Ruslar doğalgazımızı keser mi? Akkuyu Nükleer Santral Projesi iptal edilir mi?

Fuad Akhundov: Akkuyu Nükleer'de risk de dalga da olacak!

Türkiye’de kurulan ilk nükleer santral için ‘Bir siyasi partinin değil bir devletin projesi” diyen Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Akhundov dalgalanmalar için, “Risk de dalga da illaki olacak” ifadesini kullandı.

akkuyu santral takvimi Haberi

akkuyu santral takvimi

Ticari konularda çok sayıda ikili anlaşmaya imza atmak üzere 10 bakanla 1 Aralık’ta Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha gelmeden ekonomi çevrelerinde heyecana neden oldu. Putin’in 2020 yılında iki ülke arasındaki ticareti 100 milyar dolara çıkarmayı önereceği yönündeki duyumlar, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefiyle de örtüşüyor. Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız AK Parti Ankara Milletvekili ve Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Salih Kapusuz, ziyarette siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin masaya yatırılacağı bilgisini verdi. Kapusuz, Putin’in ziyaretinden önce kendisinin başkanlığındaki TBMM heyetinin 25 Kasım’da Rusya’ya gideceğini söyledi. 


100 MİLYARLIK TİCARET HACMİ!


Salih Kapusuz, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) mekanizmasının, 2010 yılında kurulduğunu ve o tarihten itibaren 4 başarılı toplantı gerçekleştirildiğini...