17 / 05 / 2024

akkuyu santrali türk şirketlere iş imkanı

akkuyu santrali türk şirketlere iş imkanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali' nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti...

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Türk şirketlerinin Akkuyu projesinde şu ana kadar 4,3 milyar dolarlık iş aldığını belirtti.

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

Akkuyu’nun inşaat işleri Türk firmalara emanet!

Akkuyu’nun inşaatında kullanılması planlanan 2,3 milyon metreküp beton, 12 bin 300 vana ve 21 bin kilometre kablo için ihaleler düzenlenecek. Türk firmaları için doğacak bu iş birliği fırsatları, nükleer enerji sektörünün devlerini bu yıl yedinci defa İstanbul’da bir araya getirecek Nükleer Santrall

Türk inşaatçılar yurt dışında 9 bin 700 proje yaptı!

Yurt dışında 123 ülkede 9 bin 700 proje hayata geçiren Türk inşaat sektörü, konut üretimiyle başladığı üretim yolculuğunda metro, enerji santrali, havalimanı gibi büyük ölçekli projelerle gücünü pekiştiriyor...

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.

Türk Akımı Projesi durduruldu!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı projesinin durdurulduğunu açıkladı. Novak, Akkuyu Nükleer santrali ile ilgili görüşmelerin ise süreceğini açıkladı.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durmayacak!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

Türk akımı projesi askıya mı alınacak?

SETA Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Rusya ile sorunun derinleşmesi durumunda, Akkuyu nükleer santrali ve Türk akımı gibi uzun vadeli projeleri askıya alması da ihtimal dahilinde bulunmuyor." dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali Rus değil Türk projesi!

Türkiye’nin ilk nükleer santralı Mersin Akkuyu’nun Türkiye’nin projesi olduğunu söyleyen Akkuyu NGS Genel Müdürü Fuad Akhundov Rus teknolojisi eleştirilerine cep telefonu örneğiyle yanıt verdi: “Herkesin elinde Kore yapımı telefon var”

Türk şirketleri Asya'da güneş santrali kuracak!

Türk enerji şirketleri, güneşte yurtdışına açılıyor. İstanbul merkezli Seul Enerji Hindistan'da, Integreen ise Azerbaycan ve Kazakistan'da yatırıma hazırlanıyor..

Bakan Güllüce'den Akkuyu Santrali açıklaması!

Akkuyu Santrali'nin yapımını engelleme çabalarına dikkat çeken Bakan Güllüce, "Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler var ama vatandaş bunları yemiyor" dedi..

Akkuyu Santrali'nde kullanılacak ekipmanlar için 30 firma talip!

Mersin Akkuyu’da kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, Türk firmaları yerli üretim için harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

akkuyu santrali türk şirketlere iş imkanı Haberi

akkuyu santrali türk şirketlere iş imkanı


Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom'un Genel Müdürü Kirienko, projede yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımın yerli firmalarca yapılabileceğini söyledi. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Elektrik Satınalma Anlaşması ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ihalelerinin proje takvimini etkilemeyeceğini ancak ÇED sürecini etkileyebileceğini belirten Yıldız, TAEK ihaleleriyle alakalı şu anda herhangi bir engel kalmadığını bildirdi.


Yıldız, dünya ortalamasına bakıldığında ÇED raporlarının ortalama 500 sayfa olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Bizdeki de 3 bin sayfa civarında. Bu yüzden gerek arsa tahsisleriyle alakalı konular gerekse diğer vergiyle alakalı konuların her birisi, bu toplantıda ele alınacaktır. ÇED konusunda şirketin soruları cevaplamasının akabinde komite ikinci kere toplanacak. Biz nükleer...