29 / 04 / 2024

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.



Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin genel yüklenicisi Akkuyu Nükleer A.Ş.’den beklenmedik bir açıklama geldi.

Nükleer santralin yapımında yeni aşamaya girildiği belirtilen açıklamada sahadaki çalışmaların, 1’inci ünitede türbin binası ve ekipmanının kurulumu ile devreye alınması için yapılacak hazırlıklar üzerine yoğunlaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, 2, 3 ve 4’üncü ünitelerdeki inşaat ve kurulum çalışmalarında kalitenin sağlanması ve son teslim tarihlerine uygun hareket edilebilmesi amacıyla Akkuyu NGS Projesi’nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan anlaşmanın feshedilerek, inşaat işlerinde katılımcıların yapılandırılmasının yeniden düzenlenmesine karar verildiği duyuruldu.


Geri Dön