29 / 04 / 2024

akkuyu

akkuyu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

Akkuyu Türkiye'nin en yoğun yeri olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yaklaşık 5-6 kilometrekarede biz 22 milyar dolarlık bir yatırımı gerçekleştireceğiz. Bu paranın hepsi buraya gelecek. Türkiye'nin en yoğun yeri olacak Akkuyu" dedi.

Akkuyu Nükleer Santral açılışı yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bugün itibarıyla eğer Akkuyu Nükleer Santrali devrede olsaydı 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün elektriğini ve Türkiye'nin bütün elektriğinin yüzde 28'ini karşılıyor olacaktı" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde temel atıldı!

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temel atma töreninde konuşan Enerji Bakanı Yıldız, "Bu nükleer santral 10 yıl önce yapılsaydı, 14 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmiş olacaktık" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı bugün başlıyor!

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralı Akkuyu'nun temeli bugün atılıyor. Santral, yılda 35 milyar KWH enerji üretecek. Toplam 20 milyar dolarlık yatırımla yapılacak Akkuyu'nun ilk üniteleri 2020'de faaliyete geçecek.

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılıyor!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılacak. Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törenle atılacak.

Yıldız: Akkuyu nükleer santrali takviminde değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu nükleer santralinin tamamlanması ile ilgili, "Şu anda takvimde Rosatom tarafından, tarafımıza öngörülmüş bir değişiklik bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılacak!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli 14 Nisan'da atılacak!

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılacak olan Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli, 14 Nisan tarihinde atılacak.

Türkiye'nin en güvenilir yapısı Akkuyu Santrali olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı'nın Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacağını ifade etti. Yıldız, "Bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak" diye konuştu.

Akkuyu'nun ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santralin inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması bek

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinde ilk aşamayı Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santral için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşamasını Cengiz İnşaat yapacak!

Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

akkuyu Haberi

akkuyu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmaların kaldığı yerden daha da hızlanarak devam edeceğini belirtti. Dönmez, son dönemlerde Türkiye'nin enerji ve madenler konusunda stratejik adımlar attığını ifade etti.

Lityumun Türkiye için altından daha değerli olduğunu belirten Dönmez, "Altını endüstriyel olarak her yerde kullanamıyorsunuz ancak pilin girmediği yer yok. Enerjiyi bir şekilde mobil olarak taşımanız gerekiyor yanınızda." dedi.

AKKUYU'DA SÜREÇ OLUMLU İLERLİYOR

Akkuyu NGS'de sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini ifade eden Dönmez, "Akkuyu'da bir mutabakat sağlanmış durumda. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlığımız tarafları bir araya getirmek ve sıkıntıları yok etmek için yoğun bir çaba sarf etti. Kısa zaman içinde çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek. Akkuyu NGS'de bizim için proje takvimi olmazsa olmazımızdır. 2023'te ilk...