25 / 07 / 2024

akm için insiyatif oluşturulur mu

akm için insiyatif oluşturulur mu

Hatice Aslan, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a yanına geldi ve "Sayın Başkan, AKM ne olacak?" dedi. "Orada hepimizin anıları, öğrendikleri var. İçimize sindiremiyoruz." Önceden planlanmamış, hesap gülmemiş, içten bir soruydu bu.

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Toplam 601 bin 700 metrekarelik yeşil ve açık alana sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Dev proje 28 Ekim'de hizmete açılacak. 

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Taksim'de inşası devam eden ve neredeyse tamamlanma aşamasına gelen AKM'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeni AKM'de son olarak led ışık tesisatı döşeme işlemleri tamamlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport ve AKM için tarih verdi!

AKM ve Galataport'un açılışları için tarih veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM'yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Nisan ayından itibaren ise Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz'' dedi.

AKM'nin açılışı için yeni taslak!

AKM ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan ilk toplantıda, sanatçı Hasan Uçarsu’nun sahneye koyacağı ve librettosunu Bertan Rona’nın yazacağı Mimar Sinan operasıyla açılması için taslak oluşturuldu.

Yeni AKM için danışma kurulu oluşturulacak!

Yeni modern Atatürk Kültür Merkezi oprojesi için İyi bir danışma kurulu oluşturulması planlanıyor. Müze ise 2022 yılında hizmete açılacak.

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

AKM'nin inşaatı durdu mu?

Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan AKM'de çalışmaların durduğu iddia edildi. 5 ay önce yıkılan Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacak yeni bina için ruhsat başvurusu bile yapılmadı.

AKM'nin yıkımı için ruhsat verildi!

Beyoğlu Belediyesi'ne AKM'nin yıkılması için başvuru yapan Yeni Yapı-TACA İnşaat Sanayi ve Ticaret Ortak Girişimi'nin başvuru kabul edildi. 

Haldun Dormen: AKM projesi için harika bir olay!

Yeni AKM projesini değerlendiren Haldun Dormen, "Yeni AKM projesi tüm İstanbullular için harika bir olay." dedi.

AKM'nin yıkımı için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İhtişamlı bir opera binası yapacağız" dediği İstanbul Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım için geri sayım başladı.

AKM’nin restorasyonu için imza toplanıyor!

77 yaşındaki Devlet Tiyatrosu eski sahne amiri Ediz Baysal, önce Devlet Tiyatrosu Seyirciler Derneği’ni (DEVTİS) kurdu. Şimdi de atıl bırakılan AKM’nin restorasyonu için etkinlik etkinlik gezip imza topluyor.

AKM için inisiyatif oluşturulacak mı?

Hatice Aslan, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a yanına geldi ve "Sayın Başkan, AKM ne olacak?" dedi. "Orada hepimizin anıları, öğrendikleri var. İçimize sindiremiyoruz." Önceden planlanmamış, hesap gülmemiş, içten bir soruydu bu.

AKM için güncel yol haritası belirlenecek!

AKM alanı için düzenlenen akademik toplantılar ve öncesinde yapılan çalıştaylar kapsamında Çevre Bakanlığının alanla ilgili çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak, kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşılacak.

akm için insiyatif oluşturulur mu Haberi

akm için insiyatif oluşturulur mu

Böyle bir gündemin içinde, boğulmamaya çalışırken ne yazılabilir?

“Biliyorum ama söylemem” günlerinden geçiyoruz.

“Yalandı kusura bakmayın” günlerinde ayakta durmaya çalışıyoruz.

“Haysiyet, dürüstlük, şeref” içi boşaltılmış birer kelime olarak çıkıyor karşımıza.

Bütün bunların üstüne yorumlar yapılıyor. Denklemler kuruluyor, formüller oluşturuluyor, bir çözüme ulaşabilme umuduyla.

Çocukken... Bir hata yaptığımda özür dilerdim. “Özrünü hemen kabul edersem, yine yapar yine özür dileyerek geçiştirişin,” derdi annem, “sadece özür dilemeyeceksin, bunu neden yaptığını da anlatacaksın.”

Yalanlarla elde edilen iktidar alanları, bir açıklama gerektirmiyor demek ki?

Geçtiğimiz yıl içinde, yalan söyleyenler ve yalanlara göz yumanlar yüzünden medyada işsiz kalan arkadaşlarımı düşündüm. Birileri yalancılıkla yalakalığı harmanlayıp maaşına zam alırken, işsiz kalıp kirasını ödeyemeyecek duruma gelenleri.

Tarihin akışını değiştiren yalanları düşündüm. Sözlükler “"Gerçeğe aykırı olup aldatmak ereği güdülerek söylenen söz,” diyor yalan için. Tarihi değiştiren bütün...