05 / 05 / 2024

AKM iş kazası suç duyurusu

AKM iş kazası suç duyurusu

Atatürk Kültür Merkezi inşaatında gece vardiyasında beton kalıpçısı olarak çalışan 32 yaşındaki Mehmet Alaca, beton sepette bulunduğu sırada kule vinç halatının kopması sonucu 32 metreden demirlerin üzerine düştü. 

Togg'un ilk kazasından sonra merak konusu olmuştu! İşte tamir için götürülecek yer

Togg'un ilk trafik kazasını yaşamasının ardından yedek parça ve onarım işlemi merak konusu oldu. Togg’un tamirinin nerede yapıldığı ve sürece ilişkin detaylar netleşti. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Çalışanlar dikkat! Malulen emekli olabilirsiniz!

Çalışma hayatında normal emeklilik dışında sıkça görülen bir durum da malulen emeklilik. Çalışma hayatına atılan bir kişinin sonradan hastalık ya da iş kazası gibi durumlarda yararlanabildiği bu hakla ilgili her şeyi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız işte detaylar…

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

4000 TL maaşı sakın kaçırmayın! Başvuru yapın anında maaşınız bağlansın!

Maaş alma fırsatını yakalayın. 3500-4000 TL arasında maaş alabilirsiniz. Sigortalıların iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda iş yapamayacak duruma gelen kişiler malulen emekli olabiliyor. İşte detaylar!

AKM'nin açılışı için geri sayım başladı!

2019 yılında inşasına başlanan AKM'nin rötuş işlemleri tamamlandı. Yeni kültür merkezi 29 Ekim'de açılacak. 

Yeni AKM'de sona gelindi!

Yeni AKM'nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belirlendi. İstanbul, dünya standartlarına sahip olan merkezine 29 Ekim'de kavuşacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AKM'yi anlattı...

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'nin 29 Ekim'de açılacağını duyurdu. 

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Taksim'de inşası devam eden ve neredeyse tamamlanma aşamasına gelen AKM'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeni AKM'de son olarak led ışık tesisatı döşeme işlemleri tamamlandı. 

Yeni AKM'nin yüzde 88'i tamamlandı!

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 88'i tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport ve AKM için tarih verdi!

AKM ve Galataport'un açılışları için tarih veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM'yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Nisan ayından itibaren ise Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz'' dedi.

Ankara AKM Millet Bahçesi 3 ay içerisinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara AKM içerisine yapılacak millet bahçesinin 2-3 ay içinde biteceğini açıkladı.

AKM iş kazası suç duyurusu Haberi

AKM iş kazası suç duyurusu

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi inşaatında vinç halatının kopmasıyla 32 metre yükseklikten düşerek yerde duran demirlere saplanan işçi Mehmet Alaca, inşaat sahipleri Fettah Tamince ve Naci Topsakal hakkında delilleri yok ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Taksim’deki yeni Atatürk Kültür Merkezi inşaatında, Sözcü Gazetesi yazarı Ümit Türk'ün haberine göre, bir ay içinde üç işçi inşaatta meydana gelen çeşitli kazalarda sebebiyle yaralandı.

İlk olay 18 Kasım’da inşaat kalıbının Cengiz Bozkurt isimli işçinin üzerine düşmesi sonucu meydana geldi.

İkincisi olay ise 26 Kasım’da ismi öğrenilemeyen bir işçinin yüksekten düşmesi sonucu yaşandı. 

Üçüncü kaza ise 15 Aralık’ta yaşandı. Gece vardiyasında beton kalıpçısı olarak çalışan 32 yaşındaki Mehmet Alaca, henüz bilinmeyen bir nedenle beton sepette bulunduğu sırada kule vinç halatının kopması sonucu 32 metreden demirlerin üzerine düştü. 

Vücudunun bir kısmı...