06 / 05 / 2024

AKM nin açılımı

AKM nin açılımı

AKM nedir? AKM özellikleri ve tarihçesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

AKM'nin açılışı için geri sayım başladı!

2019 yılında inşasına başlanan AKM'nin rötuş işlemleri tamamlandı. Yeni kültür merkezi 29 Ekim'de açılacak. 

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!

İstanbul'un yeni simgesi olacak Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu. 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen kule 29 Mayıs'ta açılacak.

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'nin 29 Ekim'de açılacağını duyurdu. 

TOBB'nin ABD’de kurduğu ticaret merkezi yarın açılıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un ABD'de kurduğu  Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı yarın gerçekleşiyor. 

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'nin açılış tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "AKM'yle ilgili 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var." dedi.

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!

1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor....

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 21 Mayıs'ta tam kapasite açılıyor!

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla 21 Mayıs'ta tam kapasite olarak hizmete açılacak....

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020 yılında devam edeceklerini anlattı.

AKM nin açılımı Haberi

AKM nin açılımı

AKM nedir?

AKM'nin açılımı Atatürk Kültür Merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Taksim'de bulunuyor. AKM kapsamında  opera, bale, tiyatro, konser ve kongre alanları, sergi salonu ve sinema salonu yer alıyor.


1969 yılında yapılan AKM, dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olma özelliğine sahip.


AKM 'nin özellikleri

Atatürk Kültür Merkezi'nde 1300 kişilik büyük salon, 500 kişilik konser salonu, 200 kişilik tiyatro salonu ve 250 kişilik sinema salonu bulunuyor.


İstanbul Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi sahnesi olarak hizmet veren AKM'nin üst katlarında ise büyük bir sergi salonu bulunuyor.


AKM tarihi

İlk olarak "İstanbul Kültür Sarayı" olarak inşa edilen yapının projesi, Mimar Feridun Kip ile mimar Rüknettin Güney tarafından çizildi. 


29 Mayıs 1946

AKM ne zaman yapıldı?

Yapının temeli 29 Mayıs 1946 tarihinde atıldı. Ancak yetersiz ödenek...