15 / 05 / 2024

akm opera mı olacak

akm opera mı olacak

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, AKM'nin tadilat ve yenileme çalışmaları ile yerine yapılacağı açıklanan opera binasının proje çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

Opera'dan büyük hamle! Artık iOS’ta ücretsiz oldu

Ünlü internet tarayıcısı Opera, ücretsiz VPN hizmetini iOS‘taki tüm kullanıcılarına sundu. Bu aşamayı erken erişim programının arkasından geldi. VPN hizmetinin iOS’a ilave edilmesi neticesinde Opera, her platformda ücret almadan VPN sunan ilk tarayıcı şirketi oldu. İşte detaylar!

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Türkiye'de 2 buçuk milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Ankara AKM Millet Bahçesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AKM Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Toplam 601 bin 700 metrekarelik yeşil ve açık alana sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Dev proje 28 Ekim'de hizmete açılacak. 

AKM'nin açılışı için geri sayım başladı!

2019 yılında inşasına başlanan AKM'nin rötuş işlemleri tamamlandı. Yeni kültür merkezi 29 Ekim'de açılacak. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'nin 29 Ekim'de açılacağını duyurdu. 

Yeni AKM için geri sayım başladı!

Taksim'de inşası devam eden ve neredeyse tamamlanma aşamasına gelen AKM'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeni AKM'de son olarak led ışık tesisatı döşeme işlemleri tamamlandı. 

Yeni AKM'nin yüzde 99'u tamamlandı! 

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 99'u tamamlandı.

Yeni AKM'de iskele söküm işlemleri başladı!

Taksim'de inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Alınan bilgilere göre;  kubbeli opera salonunun içindeki iskeleleri sökülmeye başladı.

Yeni AKM'nin yüzde 88'i tamamlandı!

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 88'i tamamlandı.

AKM inşaatında son durum ne? 

Taksim'de inşa edilen ve yapımında son aşamaya gelinen Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin dış cephesinde cam takma işlemleri başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport ve AKM için tarih verdi!

AKM ve Galataport'un açılışları için tarih veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM'yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Nisan ayından itibaren ise Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz'' dedi.

akm opera mı olacak Haberi

akm opera mı olacak



CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin tadilat ve yenileme çalışmaları ile yerine yapılacağı açıklanan opera binasının proje çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Altıok sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.


Altıok "Taksim'de ki Atatürk Kültür Merkezi (AKM), İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Mayıs 2008'de verilen konserden sonra restorasyon yapılacak bahanesiyle kapatıldı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları nedeniyle bu restorasyona bakanlık 70 milyon liralık bütçe ayırırken Sabancı Holding’de 30 milyon liralık bir katkı yapacaktı. Korunacak tarihi eserler arasında yer alan AKM için dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılacağını söylemiş olmasına rağmen bir çivi bile çakılmadan yenileme çalışmaları 2013'te durduruldu. Ertuğrul Güna/dan sonraki Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,...