29 / 04 / 2024

akm\'nin açılması

akm\'nin açılması

AKM'nin bir an önce açılmasıyla ilgili çalışmaları yürütebilmek için İstanbul 2010 Ajansı'ndan haber bekleniyor

Marmara Ringi’nin açılmasına 235 kilometre 

1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açıldı. İstanbul’un transit trafiğini azaltacağı söylenen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 14.5 milyar avroluk katma değer sağlaması bekleniyor. Kapsamlı bir otoyol projesinin bütünü olarak bilinen Marmara Ringi’nin de tamamlandığı söyleniyor. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

AKM'nin açılışı için geri sayım başladı!

2019 yılında inşasına başlanan AKM'nin rötuş işlemleri tamamlandı. Yeni kültür merkezi 29 Ekim'de açılacak. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'nin 29 Ekim'de açılacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'nin açılış tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "AKM'yle ilgili 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var." dedi.

Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin yeniden açılması talebi mecliste!

Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin yeniden açılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

akm\'nin açılması Haberi

akm\'nin açılması

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası ve birçok sivil toplum kuruluşu, dün Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bir an önce kültür ve sanat etkinliklerine açılmasına ilişkin "somut adım" çağrısı yaptı.

"2010 başlıyor ama sanat sokakta" denilen çağrıda, geçen ocak ayında açtığı davayla AKM'deki çalışmaları durduran Kültür Sanat-Sen ile 2010 Ajansı arasında, kararın bir dizi uzlaşma toplantılarında ele alınmasına ve aradan geçen iki aylık zamana karşın, Ajans ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın somut bir adım atmadıklarına vurgu yapıldı. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu, 11 Ekim'deki uzlaşma toplantısına Ajans'ın Yürütme Kurulu eski üyeleri Faruk Pekin ve Halim Bulutoğlu'nun katıldığını belirterek uzlaşmaya vardıklarını ve onların istifalarının bir "tesadüf olmadığım söyledi. Muhçu, "Bu süreçle ilgili yapılacaklar çok...