30 / 07 / 2024

akp madenciler için yasa

akp madenciler için yasa

Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürerken torba kanunda madencilere ilişkin olarak yapılan düzenlemelerin uygulamada yarattığı sıkıntıları gidermek için harekete geçildi.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dün açıklanan KYK borcunda enflasyona bağlı faizlerinde silinmesi kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Enflasyonla mücadele için ne yapılmalı? İşte detaylar…

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Zülfü Demirbağ'dan Elazığ'daki depremzedeler için tepki çeken açıklama!

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

İzmir'deki Kültürpark için millet bahçesi önerisi!

İzmir’in simgelerinden ve Türkiye’nin iktisat tarihinde önemli bir sembol olan Kültürpark için AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ‘millet bahçesi’ olsun önerisi yaptı. AKP’li vekilin teklifi, CHP’li vekillerin ve çevre aktivistlerinin tepkisine neden oldu. 

Esenler Spor Külliyesi için 25 milyon 480 TL harcanacak!

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Esenler İlçesi için spor külliyesi yapılacağını açıkladı. Proje için toplamda 25 milyon 480 bin TL harcanacak.

Hoşdere 6. Etap için Sur Yapı-Hatay Akpınar'a yer teslimi yapıldı!

150 milyon 500 bin TL teklifle Emlak Konut Esenyurt Hoşdere 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini kazanan Sur Yapı-Hatay Akpınar'a arsa için yer teslimi yapıldı.

Birol Akpınar: Otel yatırımlarımızda aileler için her şeyi düşünüyoruz!

Turizm yatırımlarıyla öne çıkan Akpınar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Birol Akpınar otel yatırımı yaparken aileler için her şeyi düşündüklerini belirtti.

Afyonkarahisar Kitişler Camisi için yardım isteği!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde minaresi bulunmayan Kitişler Camisi'nin minaresinin yapımı için destek istendi. Akpınar, yaptığı açıklamada, Dinar Konak Mahallesi'nde bulunan caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirtti.

Bursa Akpınar'daki dönüşüm için geri sayım başladı!

Bursa'nın şimdilik en kapsamlı 'kentsel dönüşüm projesi' olan Akpınar Mahallesi (1050 Konutlar) için geri sayım başladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen ve her konut sahibinin katıldığı Merinos AKKM'deki toplantı da oldukça verimli geçmiş...

Bursa Akpınar'da dönüşüm için ön sözleşme imzalandı!

Akpınar Mahallesi'nde arapsaçına dönen kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor. Hak sahipleri ve firmalar arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle bir türlü başlayamayan dönüşüm için ön sözleşme imzalandı.

akp madenciler için yasa Haberi

akp madenciler için yasa


Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürerken torba kanunda madencilere ilişkin olarak yapılan düzenlemelerin uygulamada yarattığı sıkıntıları gidermek için harekete geçildi. AK Parti Grubu’nun yaptığı çalışmada madencilerin çalışma saatleri ile maden işverenine maliyet artışının fiyat farkı olarak ödenebilmesine ilişkin düzenlemelerin de yer alacağı yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Bu iki maddenin dışında yapılacak yasal düzenleme ile belediyelerin yaptıkları trampalara KDV istisnası getirilecek.


Madencilerin çalışma saatleri ile maden işverenine maliyet artışının fiyat farkı olarak ödenebilmesine ilişkin düzenlemelerin de yer alacağı yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Torba yasayla maden işçilerine verilecek ücret asgari ücretin en az iki katı, haftalık çalışma saati ise 36 saat olarak...