28 / 04 / 2024

Aksaray haberleri

Aksaray haberleri

Aksaray 'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan belde ve köyler sular altında kalırken, Taşpınar Beldesindeki birçok köprülerde çökmeler meydana geldi.

Aksaray'da bir evde yangın çıktı!

Aksaray' da bir evde yangın çıktı. Aksaray'da müstakil evde çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 1 bebek öldü, 4 kişi ağır yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İstanbul Aksaray'da afet toplanma alanına otel ve konut yapılacak!

Aksaray' da, "afet toplanma alanı" olarak kullanılan 8 bin metrekarelik arazi, 5 katlı otel, konut projeleri ve tarihî bir caminin ihyası yapılmak üzere imara açıldı...

Aksaray OSB’deki yangın söndürüldü!

Aksaray'da lastik geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü. Yangın 30 personelin katılımıyla yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki soğutma çalışmaları sürüyor.

1937 yılında Aksaray'da 430 metrekare arsa 1.720 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 11 lira olduğu 1937 yılında, Aksaray'da Mesihpaşa Caddesi'nde 430 metrekare arsa bin 720 liraya satılacakmış. 1937 yılında 156 adet altın karşılığında Laleli semtinden arsa alınabiliyormuş.

Ali Babacan AA Finans Haberleri Terminali standını ziyaret etti!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "5. İstanbul Finans Zirvesi"nde (IFS) Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberleri Terminali ve AA Enerji Haberleri Terminali (AA Energy News Terminal) stantlarını ziyaret etti.

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali yapıldı!

32. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali başladı. Bu yıl 32' incisi düzenlenen Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Geleneksel Ihlara Vadisi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminali yayına başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminalinin yayına başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Taner Yıldız: Anadolu Ajansı İngilizce Enerji Haberleri Terminali stratejik bir hamle!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı Enerji Haberleri Terminalinin yayına başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İş kazası haberleri 5 yılda 3 katına çıktı!

İş kazası haberleri 5 yılda 3 katına çıktı. Risk yönetimi açısından yaşamsal bir sınavdan geçen ülkemizde, yaşanan iş kazaları haberlerinde yaşanan artış çok ciddi tehlikelere dikkat çekiyor.

AA Enerji Haberleri Terminali yayına başladı!

AA Enerji Haberleri Terminali yayına başladı. Anadolu Ajansı, bir ilke daha imza atarak İngilizce enerji haberlerinin yer aldığı Enerji Haberleri Terminalini (AA Energy News Terminal) hayata geçirdi.

1944 yılında Aksaray'da Kalenderhane Cami arsası 7.520 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Aksaray'da Horhor Caddesi'nde yer alan 188 metrekare Kalenderhane Cami arsası 198 altın parasına 7 bin 520 liraya satılacakmış.

1944 yılında Aksaray'da 64 metrekare arsa 768 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Aksaray'da 3 parça arsa satılacakmış. 39 metrekare arsa 13 altın parasına 493 liraya, 64 metrekare arsa ise 768 liraya satılacakmış.

Aksaray Merkez'de icradan 12 milyon 736 bin 149 TL'ye satılık tesis!

Aksaray İli Merkez İlçesinde yer alan turistik konaklama tesisi niteliğindeki taşınmaz 15 Ekim 2014 tarihinde saat 09:30 ile 09:40 arasında ihaleye çıkacak.

Aksaray Merkez'de icradan 2 milyon 572 bin 740 TL'ye gayrimenkul!

Aksaray İli Merkez İlçesi yer alan gayrimenkul niteliğindeki taşınmaz 14 Ekim 2014 tarihinde saat 09:00 ile 09: 05 arasında Aksaray 1.İcra Dairesi tarafından ihaleye çıkıyor..

Aksaray haberleri Haberi

Aksaray haberleri

 

Aksaray'da öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan Karacaören Köyü, Gözlükuyu Köyü ve birçok beldede evler sular altında kaldı. Taşpınar Beldesinde ise bir köprülerde çökmeler meydana geldi.


Selin ardından Aksaray Valiliğine bağlı İl Acil Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi ekipleri, çamurla kaplanan yolların temizlenmesi için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonrası ekipler, evlerdeki suların çekilmesini sağladıktan sonra mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardı.


Olayın ardından belde ve köylere gelen Aksaray Valisi Şeref Ataklı, zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu. Sel ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şeref Ataklı, "Taşpınar Beldemizde bu akşam aşırı bir yağış oldu. Beldemizin içerisinden geçen derenin taşması sonucu dere etrafındaki evlerde hasarlar meydana geldi. Allah'tan ki can...