11 / 05 / 2024

aksaray Hasan Dağı sel baskını

aksaray Hasan Dağı sel baskını

Aksaray 'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan belde ve köyler sular altında kalırken, Taşpınar Beldesindeki birçok köprülerde çökmeler meydana geldi.

Milli Emlak'tan Aksaray'da yüzde 20 indirimle satılık 7 arsa!

Ortaköy Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Aksaray'da yer alan 8 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 7 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Hasan Gürsel Öztamur kimdir? Vakıf GYO’da hangi pozisyonlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Hasan Gürsel Öztamur kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversitede eğitim aldı? İş hayatına nerede başladı? Vakıf GYO’da hangi alanda çalışıyor? İşte Hasan Gürsel Öztamur’ın biyografisi...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanını açıkladı. Çok sayıda bölümde tam zamanlı öğretim üyesi alınacağı öğrenildi. İşte detaylar…

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ, Mustafa Akış, Adem Tarık Gürleyen, Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Vakfı ortaklığında kuruldu.

TOKİ Aksaray Gülağaç’da 142 konut yapacak!

TOKİ'nin Aksaray projelerinde yer alan dairelerin detayları da yavaş yavaş netleşiyor. Peki TOKİ Aksaray Gülağaç projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Aksaray Gülağaç 2022 sosyal konut projesi...

Aksaray'da bir binanın balkonu çöktü!

Aksaray'da bir binanın balkonunun, evin giriş kapısının üzerine çöktü. Çökme sonucu mahsur kalan 75 yaşındaki kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

TOKİ Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut inşa ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut hayata geçiriliyor.

Hasan Sözbilir: Bayraklı'da 5.3 bile olsa yıkabilir!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Samos’taki artçıların birkaç ay daha süreceğini dile getirerek, "Depremin büyüklüğü 5.2, 5.3 gibi olursa Bayraklı’da binalar yıkılabilir” dedi.

TOKİ Aksaray 73 konut ihalesi 6 Kasım'da!

Aksaray İli, Ağaçören İlçesi, 73 Adet Konut ,12 Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 6 Kasım 2020 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

Emlak Katılım 33. şubesini Aksaray'da açtı!

Türkiye'de emlakçılık anlayışına yeni bir soluk getiren Emlak Katılım, yeni şubesini Aksaray'da açtı.

Ahmet Ercan'dan Niğde ve Konya depremleri açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Hd Restorasyon Ve Ahşap Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hd Restorasyon Ve Ahşap Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ tarafından kuruldu.

Aksaray'da arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Aksaray'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı...

aksaray Hasan Dağı sel baskını Haberi

aksaray Hasan Dağı sel baskını

 

Aksaray'da öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan Karacaören Köyü, Gözlükuyu Köyü ve birçok beldede evler sular altında kaldı. Taşpınar Beldesinde ise bir köprülerde çökmeler meydana geldi.


Selin ardından Aksaray Valiliğine bağlı İl Acil Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi ekipleri, çamurla kaplanan yolların temizlenmesi için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonrası ekipler, evlerdeki suların çekilmesini sağladıktan sonra mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardı.


Olayın ardından belde ve köylere gelen Aksaray Valisi Şeref Ataklı, zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu. Sel ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şeref Ataklı, "Taşpınar Beldemizde bu akşam aşırı bir yağış oldu. Beldemizin içerisinden geçen derenin taşması sonucu dere etrafındaki evlerde hasarlar meydana geldi. Allah'tan ki can...