06 / 07 / 2024

aksaray üniversitesi Halı restorasyon okulu

aksaray üniversitesi Halı restorasyon okulu

Türkiye’de üniversite bünyesinde ilk halı restorasyon okulu, "dünyanın halı tamir merkezi" olarak bilinen Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde açılacak. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası restore edilecek!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşesinde Kadıköy'deki hal binasından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın çıkarılmasını kaleme aldı.

Aksaray Muzaffer Çakır Semt Polikliniği açıldı!

Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Muzaffer Çakır Semt Polikliniği vatandaşların hizmetine açıldı.

AYBÜ Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu!

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanıyor...

ASÜ Mühendislik Fakültesi binasının eksikleri gideriliyor!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tadilatta olan eski Mühendislik Fakültesi binasını inceledi. Binanın bir bölümünün Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, bir bölümünün ise Sağlık Yüksekokulu olarak kullanılacağını belirtti.

Aksaray Üniversitesi'ne giden yollar asfaltlandı!

Aksaray Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler tarafınca Aksaray Üniversitesine giden yol asfaltlandı. Gidiş geliş iki buçuk kilometre mesafede olan üniversite yolunun genişletildi.

Aksaray'da devlet arazisini okulun zimmetine mi geçirdiler?

Aksaray'da FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı belirlenen özel okulun usulsüz yollarla zimmetine geçirdiği alanda yaptırılan kaçak halı saha ve etrafındaki duvar, belediye ekiplerince yıkıldı.

ADYÜ Kapalı Halı Sahası inşaatına bugün başlandı!

Geçtiğimiz günlerde projesi hazırlanıp ihalesi yapılan ve Kapalı Spor Salonu yanına inşa edilecek olan Kapalı Halı Sahanın inşaatına başlandı.mAdıyaman Üniversitesi bir inşaata daha başlayarak bünyesine yeni bir bina daha kazandırıyor.

Aksaray Üniversitesi'nin 250 dönümü yurt için ayrıldı!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için özel idarenin üniversite kampüsü içerisinde yurt yapabileceğini söyledi.

ASÜ İslami İlimler Fakültesi'nin kaba inşaatı bitti!

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, inşaatı devam eden İslami İlimler Fakültesi'nde incelemelerde bulundu. Şahin, burada yaptığı açıklamada, binanın kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.

Aksaray Üniversitesi Mühendislik ve Eğitim Fakültesi binaları ne zaman tamamlanacak?

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin yeni binaları ile spor sahası tribün inşaatlarına devam ediyor. Söz konusu fakülteler 2015 yılının Eylül ayında tamamlanacak.

Showtur Turizm Tekstil Halıcılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Showtur Turizm Tekstil Halıcılık Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 100 bin tL sermaye ile, Ayhan Mehmet Çınar Müdürlüğü'nde, Fatih Aksaray Mahallesi 'nde kuruldu.

120 metrekarelik halı 1.5 yılda restore edildi!

İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi.

Halı restorasyon okulu açılıyor!

Türkiye’de üniversite bünyesinde ilk halı restorasyon okulu, "dünyanın halı tamir merkezi" olarak bilinen Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde açılacak. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.

aksaray üniversitesi Halı restorasyon okulu Haberi

aksaray üniversitesi Halı restorasyon okulu

Önemli müze ve koleksiyonlarda bulunan halıların özenle restore edildiği Sultanhanı beldesinde 150’den fazla halı tamir atölyesi bulunuyor. "Dünyanın halı tamir merkezi" olarak adını duyurmaya başlayan Sultanhanı, şimdi de bu işi akademik seviyeye taşımaya hazırlanıyor.


2015 yılında Aksaray Üniversitesi bünyesinde “Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü” açılacak. Üniversite mezunu kalifiye elemanlar yetiştirecek olan bölüm için Sultanhanı Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) yetkilileri bir araya geldi.


Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü için Sultanhanı Belde Belediyesi’ne ait bir bina Aksaray Üniversitesi’ne tahsis edildi. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.


Aksaray Üniversitesi de bölümde görev alacak 3 öğretim üyesi için ilana çıktı. Başlangıç olarak 30 öğrenci alınacak. Türkiye'de alanında ilk olacak...