02 / 05 / 2024

Aksaraydaki esnaflar kira öder gibi iş yeri sahibi olacak

Aksaraydaki esnaflar kira öder gibi iş yeri sahibi olacak

Aksaray Belediyesi ve TOKİ işbirliği dahilinde yapılması planlanan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nde 100, 200, 300, 400 ve 500 metrekarelik A, B, C, D, E tipi modülünde ilk etapta bin 934 adet iş yeri yapılacak.

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 

Esnaflar dikkat! Faizsiz kredi kira ve hibe desteği!

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Kahvehane esnafları bu duruma sevindi ancak kira masraflarından şikayetçi oldu.

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

REM Esnaf Barometresi Raporu Nisan 2021 dönemi sonuçları yayınlandı. Buna göre, esnaf daha fazla yardım bekliyor. Esnaflar, salgın sürecinde kira yardımı ve vergi istisnaları talep ediyor...

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan esnaflar için kira sözleşmelerinde yeni düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemede kapanma döneminde esnaf iş yeri sahiplerine kira ödemeyecek.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvuru süreci sona erdi. Kira yardımına başvuruda bulunan esnaflar ise kira yardımının yapılacağı tarihi merak ediyor. 

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

İzmir esnafından kira tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. Esnaflar, sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını belirtti.

Esnaflar kira ve vergi yüklerine tepkili!

Lokanta ve kafelere yönelik açıklanan yeni kısıtlamalar ve yetersiz bulunan destekler sektör temsilcilerinin eleştirilerine neden oldu. Esnaflar ise kira yüklerinden şikayet etti...

Edirneli esnaflar mağdur! Kira sözleşmesi yerine video yüklediler!

Edirne'de esnafa verilen kira yardımından yararlanmak isteyen bir esnaf sisteme kira sözleşmesi yerine çocuk oyun videosu yüklediği için yardımdan yararlanamadı.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödeme tarihi, başvuru yapan esnafların gündeminde. Başvuru süreci 31 Mart 2021'e kadar uzatılan gelir kaybı desteği ve kira yardımı, değerlendirmelerin bitirilmesiyle beraber ödenecek.

Aksaray Belediyesi'nden kira ödemelerinde indirim!

Aksaray Belediyesi, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar için kira ödemelerinde indirim yapma kararı aldı. 

Aksaraydaki esnaflar kira öder gibi iş yeri sahibi olacak Haberi

Aksaraydaki esnaflar kira öder gibi iş yeri sahibi olacak

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sanayi sitesinin yapımında TOKİ ile işbirliğine varıldığını ancak fiyat konusunda anlaşma olmazsa, alternatif yollara gidilebileceğini belirtti. Başkan Yazgı, sanayi projesinde en önemli konunun maliyet olduğunu söyleyerek, “Bizim amacımız esnafımıza bu iş yerlerini yaparken maliyetinin minimum olması sağlamaktır. Yani esnaf, kira öder gibi taksit ödeyerek iş yeri sahibi olmasını istiyoruz. Ağır borç yükü altında esnafımız ezilmeyecek” dedi. Yeni Küçük Sanayi Sitesi üniversite ve organize sanayi bölgesi arasında kalan 300 hektarlık arazi üzerine kurulacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısında sanayi esnafına proje hakkında bilgiler aktaran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Yeni bir sanayi sitesi kuruyoruz. Yeni projede her ince detayı düşündük. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Projeyi 4 ana merkez üzerine hazırladık. Geniş bir alan üzerine kuracağız...