27 / 04 / 2024

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 



İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29’uncu Birleşiminin İkinci Oturumunda fahiş kiraları gündeme taşıdı. 

Burhanettin Kocamaz, oturumda yaptığı açıklamasında hükümete seslenmek istediğini belirtti ve "Mersin bakkallar ve bayiler esnafı zincir marketler karşısında yaşadıkları
haksız rekabet karşısında zor günler yaşamakta ve evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarını söylüyorlar" açıklamasında bulundu. 

Küçük esnafların perakende yasasını beklediklerinin altını çizen Kocamaz, kiralar ile ilgili de konuştu. 

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

ESNAF YÜZDE 25 KİRA ZAMMI MÜJDESİ BEKLİYOR

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, prim gün sayısı ve emeklilik konusunda da küçük esnafların sorun yaşadığının altını çizdi ve banka pos oranlarının, bakkallar ve bayilerin kâr oranlarını alıp götürdüğüne dikkat çekti. Kocamaz, bu konu ile ilgili olarak "Türkiye genelinde küçük esnafa daha makul bir pos oranı uygulanması konusunda bir çalışmanız var mıdır?" sorusunu yöneltti. 

Yükselen iş yeri kiraları ve faturaların, bakkallar ve bayileri kepenk kapatma eşiğine getirdiğini dile getiren Burhanettin Kocamaz, "Konutlar için uygulanan yüzde 25 kira sınırlamasını küçük esnaflar için de hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu ve bu konuda herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu. 

Kocamaz, bakkallar ile bayilerin hükümetten bir müjde beklediğinin altını çizdi. 

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

KONUTTA YÜZDE 25 KİRA SINIRLAMASI DEVAM EDECEK Mİ? 

Bunların yanı sıra milyonlarca ev sahibi ve kiracı, konutta yüzde 25 kira zammı sınırlamasının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. 

Konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacak şekilde yürürlüğe alınmıştı. Fahiş kira sorunu tam anlamıyla çözülemediği için, konut kira sözleşmelerindeki yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Bu kapsamda, 2 Temmuz 2023 tarihinden 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yenilenecek kiralamalara tabi olan konut kira sözleşmelerinde kira artışları, bir önceki senenin kira tutarının yüzde 25'ini aşamıyor. 

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

TOKİ  Ankara  Beypazarı 2023 kura çekilişi bugün! Beypazarı 2+1 ve 3+1 kura sonuçları sorgulama!

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 


Geri Dön