29 / 04 / 2024

Akşehirde gezilecek yerler

Akşehirde gezilecek yerler

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare Akşehir Kaymakamlığı'nda birçok kişinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

İstanbul hakkında bilmeniz gerekenler! İstanbul’un kaç ilçesi var? İstanbul’da gezilecek yerler nereler?

İstanbul, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. İstanbul, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış büyüleyici şehir bir tarihi yapısı olan ve bugün Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatının merkezi durumundadır. 

Böylesi ilk kez görüldü! O şehirde görev yapan memurlar akın akın tayin istiyor!

Türkiye’nin artık hemen her ilinde konut fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak yaşanan kira artışları, milyonlarca vatandaşı canından bezdiriyor. Ancak bir şehirde yaşayanlar bundan çok daha fazla etkileniyor ve burada görev yapanlar memurlar akın akın tayinlerini istiyor!..

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

Hatice Kolçak: Yazlık ev kiraları 30 bin lirayı buluyor!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, tatil sezonuna girilmesiyle yazlık evlerde kira fiyatlarının aşırı arttığını, 0-60 metrekare kutu gibi evler için sezonluk 30 bin lira kira istenilen yerler olduğunu söyledi.

Akıllı şehrin tramvayında internet bedava!

Gaziantep, Turkcell ile akıllı şehir konseptini uygulamaya başladı. Şehirde, tramvayda ücretsiz internetten akıllı sayaca kadar birçok yenilik uygulandı. Bu sayede milyonlarca lira tasarruf sağlanması bekleniyor.

Vadişehir Başakşehir'in yüzde 75'i yeşil alan için ayrıldı!

İstanbul'un çekim merkezlerinden Başakşehir'de650 konutluk yeni bir proje daha yükseliyor. Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı ortak girişiminin 550 milyon liralık yatırımıyla hayat bulacak Vadişehirde satışlara başlandı.

Kiptaş Siteleri Site Yönetim Müdürleri bir araya geldi!

Kiptaş Siteleri Site Yönetim Müdürleri ve Yönetim Kurulları Toplantısı Başakşehirde Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

2015'te gezilecek yerler listesinde İstanbul ilk sırada!

İsveç'in popüler seyahat dergisi "Travel News''un hazırladığı ''2015 yılında gezilecek 25 yer'' listesinde birinci sıraya İstanbul yerleşti.

Akıllı şehirde çöp konteyneri de güneş enerjisi ile çalışacak!

Türkiye'de alt yapı çalışmalarına devam edilen akıllı şehirde çöp konteynerleri da güneş enerjisi ile çalışacak...

TOKİ Başakşehirde hafriyat döküm sahası açıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanında bulunan 540 ada 3 parselin hafriyat döküm alanı olarak kullandırılması için ihale düzenledi.

Mustafa Camuz, Akçadağ İnşaat Şirketini kurdu!

50 bin TL sermaye ile İstanbul Ataşehirde kurulan Akçadağ İnşaat Şirketinin 45 bin TLlik tutarı Mustafa Camuza ve 5 bin TLlik tutarı ise Yaşar Başa ait durumda...

Ariva Başakşehir'de 4+1 dairelerin fiyatı 413 bin liradan başlıyor!

Kısa bir zaman sonra Fuzul Grup tarafından inşaatına başlanacak olan Kent Ariva, Başakşehirde inşa edilecek. Proje yaklaşık 24 ay gibi bir süre sonra yeni sahiplerine teslim edilecek

Akşehirde gezilecek yerler Haberi

Akşehirde gezilecek yerler

Akşehir Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, II Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Osman Çorumlu, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Akşehir MYO Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kadir Öztaş, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği yetkilileri, Akşehir'deki turizm belgeli otellerin yetkilileri, bazı restoran ve dinlenme tesisi yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir'de böyle bir toplantının yatıya katılan katılımcılarımızın çok değerli görüşlerini ve düşüncelerini almak istedik" dedi. 

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, toplantının Akşehir için hayırlı ve faydalı olmasını diledi. 

Başkan Akkaya, "Burada pratiğe yansıyacak, eylem planı oluşturacak somut öneriler ve uygulanabilir konuları ele alarak, bunları uygulamaya koyacağız....