23 / 05 / 2024

akşehirde tarihi evler restore mi edilecek

akşehirde tarihi evler restore mi edilecek

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı hibe desteğiyle Akşehir Belediyesi tarafından yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi.

'Altın fiyatları ne zaman yükselecek?' sorusuna Hatice Kolçak'tan net yanıt geldi!

Son zamanlarda düşüşe geçen altın fiyatları için Ekonomist Hatice Kolçak'tan tarihi açıklama geldi. Kolçak altın fiyatlarının yükselişe geçeceği tarihi açıkladı.

Gram altın 1.800 TL olacak diyen Hatice Kolçak net tarihi açıkladı! Görmedim, duymadım demeyin! Bu tarihi not alın

Gram altın fiyatı rekordan rekora tırmanıyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Altın uzmanı Hatice Kolçak da ''Gram altın 1.800 TL olacak'' diyerek net tarihi açıkladı. 

Togg’da nefesler tutuldu! Yarın akşam 19.23’te tarihi anlar yaşanacak!

Türkiye’nin yerli otomobil Togg’da yarın akşam tarihi bir heyecan yaşanacak. Togg’un 2023 adetlik ön satış hakkını kazanmak için açık artırma Türkiye’de bir ilke sahne olacak.

Taşınabilir evlere talep yağıyor! İster ofis yap, ister ev! İşte 8 ülkenin talip olduğu o akıl almaz evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile insanların tercihleri de değişmeye başladı. Kovid-19 salgını ile birlikte üretilmeye başlayan ''taşınabilir evlere'' talep yağıyor. Hem ofis hem de ev olarak kullanılabilen aynı zamanda taşınabilen bu evler herkes tarafından merak ediliyor. İşt

İslam Memiş'ten elinde 1 doları bile olanlara '' bozdurun'' uyarısı geldi! Dolar o tarihte çakılacak...

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş elinde 1 doları bile olanlara ''bozdurun'' uyarısı yaparak doların çakılacağı tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar...

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Çelik evlerin ömrü ne kadar ?

Elazığ’daki depremden sonra kalitesiz beton kullanılmasının meydana getirdiği hasarların fazla olması nedeniyle farklı malzemelerle inşa edilen evler gündeme geldi. Bunların başında ilk etapta akıllara çelik evler geliyor.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

akşehirde tarihi evler restore mi edilecek Haberi

akşehirde tarihi evler restore mi edilecek

kşehir’de yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında; Anıt ve Çimenli mahalleleri arasında kalan, içinde birçok tarihi ev ve konağı barındıran Değirmen Sokak’taki tarihi ev ve konakların dış cepheleri restore ediliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Baloğlu, sokakta ikamet eden vatandaşlarla da sohbet ederek onlara çalışmalar hakkındaki görüşlerini sordu. Vatandaşlar çalışmalardan son derece memnun olduklarını iletirken, çalışmalar bittikten sonra bu sokağın turizm açısından değerlendirilmesi talebinde bulundular. Yapılan çalışmaları değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Akşehir’imizin en tarihi sokaklardan biri olan Değirmen Sokak belediyemiz tarafından emlak vergilerinden kesilen paylardan alınan katkıyla birlikte Akşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Salih Akkaya’nın büyük özverisiyle restore ediliyor. Bu sokakta 65 tane evimiz var. Evlerimizin hepsi vatandaşlarımızın kendi mülkleri ama devletimiz ve belediyemiz tarihi eserlere sahip...