07 / 05 / 2024

Akşemseddin Cami mimarisi

Akşemseddin Cami mimarisi

Çorum'da Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle yapımına başlanan, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin benzeri şeklinde inşa edilen 3 bin 500 kişilik Akşemseddin Camisi, cuma namazıyla ibadete açıldı.

TOKİ Uşak Karaağaç 729 konut ihalesi bugün!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ Uşak Merkez 729 konut ihalesi yarın!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 10:00'da yapılacak.

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Eyüpsultan Akşemseddin Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Eyüpsultan ilçesi, Akşemseddin Mahallesi, 122 ada, 354 parsel bitişiği tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı  askıya çıktı.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

TOKİ Uşak 729 konut ihalesi 1 Nisan'da!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 1 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

TOKİ Şanlıurfa Akçakale 314 konut ihalesi yarın!

Şanlıurfa İli, Akçakale İlçesi Atatürk Mahallesi 314 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ( E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Akören 219 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Akören İlçesi, 3. Etap 219 Adet Konut ve 1 adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

TOKİ Konya Akören 219 konut ihalesi 12 Mart'ta!

Konya Akören 3. Etap 219 Adet Konut ve 1 adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi 12 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Akşemseddin Cami mimarisi Haberi

Akşemseddin Cami mimarisi

Yapımına 2008 yılında hayırseverlerin desteğiyle başlanan ve 2013'ün Temmuz ayında Çorum Belediyesince devralınan Akşemseddin Camisi inşaatı, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla tamamlanarak hizmet vermeye başladı.


Kentin en büyük ibadethanesi olan Farabi Caddesi üzerindeki Akşemseddin Camisi'ndeki ilk vakit namazına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hem caminin yeni açılması hem de cuma namazı olması nedeniyle caminin içi ve bahçesi tamamen dolarken, yer bulamayan birçok vatandaş çevredeki camilere gitmek zorunda kaldı. 


Hutbeyi İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın verdiği cuma namazını Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu da vatandaşlarla beraber kıldı.


Namazın ardından caminin tamamlanmasını sağlayan Belediye Başkanı Külcü'ye teşekkür etmek isteyen vatandaşlar, mihrap önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, Başkan Külcü, Milletvekilleri...