28 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.



Bursa Osmangazi’nin yeni kurulan mahalleleri arasında yer alan Yenikent Mahallesi’nin en önemli eksikliklerinden biri de yatırımlarına devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından gideriliyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, yeni bir mahalle olmasına karşın oldukça yoğun bir nüfusun yaşadığı Yenikent Mahallesi’nde mevcut camilerin yetersiz kalması üzerine, Osmangazi Belediyesi mahalleye yeni bir cami inşa ediyor. Mimari projesi büyük bir titizlikle hazırlanan ve Selçuklu motifleri ile harmanlanarak hayata geçirilen Yenikent Cami’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2 kat olarak tasarlanan cami Ramazan Ayı’nda ibadete açılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yenikent Cami inşaatını gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Yenikent Mahallesi’ne önemli bir eser kazandırdıklarını söyleyen Başkan Dündar, “Yenikent, ilçemizin yeni kurulan mahallelerinden biri. Yeni olmasından dolayı bölgede bazı ihtiyaçlar var. Osmangazi Belediyesi olarak mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek adına çalışıyoruz. Mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda bir cami inşa ediyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek büyüklükte olan camimizin inşaatında sona geldik. İnce işçilik çalışmaları başladı. Ramazan Ayı’nda hizmete açmayı hedefliyoruz. Günümüz mimarisini ve Selçuklu motiflerini harmanlayarak inşa ettiğimiz bu eserin, Yenikent Mahallemiz ve bölge sakinleri için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Geri Dön