02 / 05 / 2024

aksu imar komisyonu

aksu imar komisyonu

Aksu Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halil Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Şahin, "Aksu merkezde planlama yapmak için süreç başladı, ilçemize hayırlı olsun" dedi

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türker Proje'nin imar komisyonu raporları onaylandı!

Türker Proje'nin Kartal arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin söz konusu imar komisyonu raporları Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar planları komisyona gönderildi!

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar planları komisyona gönderildi! Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme, Kartal arazisinin imar planlarının İmar Komisyonu'na havale edildiğini açıkladı. 

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. Kestel Belediyesi 2018 yılında e-imar uygulamasına geçmişti.

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!

Pop star Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki  imar dosyası, 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi...

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

İmar kanunu teklifi Meclis'te!

AK Parti imar kanunu teklifini meclise sundu. İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek teklif sonrası gelişmeleri anlattı...

aksu imar komisyonu Haberi

aksu imar komisyonu

Aksu Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. MHP Meclis üyesi Ahmet Yaşar'ın istifa etmesi ile meclise Mehmet Ali Öztürk dahil oldu. Yaşar'ın istifası ile boşalan Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Osman San seçildi. Macun, Barbaros, Konak, Fatih, Cumhuriyet, Çalkaya ve Soğucaksu Mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planlarının yapılabilmesi için kurum görüşleri aşamalarından biri olan Tarım görüşünün gerekli incelemeleri yapılmış ve Tarım İ1 Müdürlüğü tarafından Aksu Belediyesine kamu yararı kararı alınması için bildirimde bulunulmuştu. Bu konuda imar müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma meclis gündemine önerge ile sunularak konu görüşmeye açıldı. Konuyu meclis, imar komisyonuna havale etti. 


Alt geçit talebine cevap

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Halil Şahin, "Yıllardır en büyük sorunumuz planlama olmamasıydı. Daha önce bazı yerlerde planlama yapılmış ama...