16 / 05 / 2024

akü üretim merkezi

akü üretim merkezi

AKO Grubu Türkiye'yi Avrupa'nın akü üretim merkezi yapmaya hazırlanıyor. 100 milyon dolar yatırımla Çankırı'ya tesis kuran şirket yatırımlarını arttıracağını açıkladı.

Demir çelik endüstrisinde ‘metalmorfoz’ dönemi başlıyor...

İklim krizine karşı birçok ülkenin net sıfır hedefi belirlemesi ile başlayan “yeşil çelik” yolculuğunda, üretim merkezi olarak Ortadoğu, üretim şekli olarak elektrikli ark fırınları ve ürün olarak da doğrudan indirgenmiş demir öne çıkacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları....

Yerli üretim Başak’ta fiyatlar güncellendi. Başak 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli üretim traktörü Başak Traktör, traktör ve diğer tarım ürünlerinde fiyat listelerini güncelledi. Kabinli, gölgelikli ve klimalı seçenekleriyle dikkat çeken Başak’ın fiyat listesini sizler için derledik.

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’de son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorunu kırdık diyerek ihracat rakamlarındaki iyileşmeyi vurguladı. Önümüzdeki günlerde 250 milyar dolar hedefi yakalayacaklarını söyledi.

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Yatırımda en yüksek pay ulaştırmaya!

2021 yılı yatırım programı yayınlandı. Bu kapsamda en yüksek pay ulaştırma ve eğitime ayrılırken, Tarım Bakanlığı’nın aşı üretim merkezi programda yer aldı. Ve Ayasofya Camii’ne bakım onarım projesi de programa girdi

Niğde Kayak Merkezi Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Niğde'ye yapılması planlanan Ketençimen Kayak Merkezi Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Başakşehir’in ‘ilk gençlik merkezi’ yükseliyor!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir yaşam merkezi inşa ettiğini açıkladı. Yapımına başlanan Güvercintepe Gençlik Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Niğde Ketençimen Kayak Merkezi'nin akıbeti TBMM'de!

Niğde ili Çiftlik ilçesinde yapımı planlanan Ketençimen Kayak Merkezi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Başakşehir Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmalarında sona gelindi!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin bütün ihtiyaçlarını giderecek yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmaları tamamlandı.

Türkiye'nin Otomobili'nin fabrika inşaatında son durum!

TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat çalışmaları kapsamında; 50 bin metreküp kazı çalışması, 10 bin metreküp yapısal dolgu ve 2 bin 638 adet zemin güçlendirme kolonu yapıldı.

Başakşehir'e V Mall Yaşam Merkezi geliyor!

V Mall Yaşam Merkezi projesi İstanbul’un en gözde ilçeleri arasında yer alan Başakşehir’de Emlak Konut GYO’dan alınan arsa üzerinde hayata geçiriliyor...

Başakşehir Ziya Gökalp Aile Sağlığı Merkezi'nin arsası 659 bin TL'ye satıldı!

İstanbul Başakşehir'de üzerinde Ziya Gökalp Aile Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu arsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) şirketlerinden KİPTAŞ tarafından 659 bin TL'ye satıldı. Satışla ilgili KİPTAŞ ve İBB'den açıklama geldi.

Selami Selçuk'a kaçak arazi soruşturması: Ufak bir dikkatsizlik!

İçişleri Bakanlığı, Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘orman arazisine kaçak kongre merkezi' inşa ettiği için soruşturma açtı. Selçuk yaptığı savunmada "Ufak bir dikkatsizlik" dedi.

akü üretim merkezi Haberi

akü üretim merkezi

Yılsonuna kadar 200 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini kaydeden Özcan, bugüne kadar 130 milyon dolarlık kısmının tamamlandığını belirtti. Jant ve akü üretiminde de iddialı olan ve halen 11 ülkeye jant ihracatı yapan AKO, 'Avrupa'nın en büyük akü üretim merkezi'ni kurmaya hazırlanıyor.


PETLAS YATIRIMDA HIZ KESMEYECEK

AKO'nun amiral gemisi Petlas'ın kısa vadede kapasitesini 100 bin tondan 180 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Özcan, “Türkiye'nin Lastiği Petlas her geçen gün daha da büyüyerek ülkemize hizmet ediyor. 2015 yılı verileriyle İstanbul Sanayi Odası (ISO) “Türkiye'nin Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-ISO 500" listesinde de Türkiye'nin en büyük 107'nci, Türk İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ise ihracat rakamı ile genel sıralamada 90'ıncı, otomotiv sektörü sıralamasında 17'nci sırada yer alarak başarısını kanıtladı" dedi.


2023'TE 300 BİN TON ÜRETİM

Petlas'ın 2023 hedefi...