29 / 04 / 2024

AKO Grubu Çankırı'ya 100 milyon dolarlık tesis kurdu!

AKO Grubu Çankırı'ya 100 milyon dolarlık tesis kurdu!

AKO Grubu Türkiye'yi Avrupa'nın akü üretim merkezi yapmaya hazırlanıyor. 100 milyon dolar yatırımla Çankırı'ya tesis kuran şirket yatırımlarını arttıracağını açıkladı.



Yılsonuna kadar 200 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini kaydeden Özcan, bugüne kadar 130 milyon dolarlık kısmının tamamlandığını belirtti. Jant ve akü üretiminde de iddialı olan ve halen 11 ülkeye jant ihracatı yapan AKO, 'Avrupa'nın en büyük akü üretim merkezi'ni kurmaya hazırlanıyor.


PETLAS YATIRIMDA HIZ KESMEYECEK

AKO'nun amiral gemisi Petlas'ın kısa vadede kapasitesini 100 bin tondan 180 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Özcan, “Türkiye'nin Lastiği Petlas her geçen gün daha da büyüyerek ülkemize hizmet ediyor. 2015 yılı verileriyle İstanbul Sanayi Odası (ISO) “Türkiye'nin Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-ISO 500" listesinde de Türkiye'nin en büyük 107'nci, Türk İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ise ihracat rakamı ile genel sıralamada 90'ıncı, otomotiv sektörü sıralamasında 17'nci sırada yer alarak başarısını kanıtladı" dedi.


2023'TE 300 BİN TON ÜRETİM

Petlas'ın 2023 hedefi yıllık üretim kapasitesini 300 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Özcan, “Tam çelik iş makinesi için hedefimiz 25 bin ton. 11 milyon adet binek ve hafif ticari araç lastiği, 1 milyon adet kamyon ve otobüs lastiği üretmeyi planlıyoruz. Askeri ve sivil uçak lastiği üretimimiz ile uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Yeni projeler ve yeni pazarlarla her geçen gün ülkemize katma değer sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Avrupa'nın en büyüğü

Grup bünyesindeki AKO Akü'nün hedefinde ise Avrupa pazarı var. 100 milyon dolarlık yatırım hedefinin merkezinde Avrupa yer alıyor. Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan üretim yeri aküde sadece Avrupa'daki en büyük üretim alanı olacak.


10 bin kişiye istihdam

Petlas'ta çalışan sayısının her geçen gün arttığını belirten Özcan, 2023 yılında istihdamlarının 10 bin kişiye ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Türkiye genelinde 850'yi aşkın bayi ile hizmet verdiklerin anlatan Özcan, “AR-GE çalışmalarımız da hız kesmeden devam ediyor" dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön