30 / 04 / 2024

Selami Selçuk'a kaçak arazi soruşturması: Ufak bir dikkatsizlik!

Selami Selçuk'a kaçak arazi soruşturması: Ufak bir dikkatsizlik!

İçişleri Bakanlığı, Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘orman arazisine kaçak kongre merkezi' inşa ettiği için soruşturma açtı. Selçuk yaptığı savunmada "Ufak bir dikkatsizlik" dedi.



İçişleri Bakanlığı, Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘orman arazisine kaçak kongre merkezi' inşa ettiği için soruşturma açtı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Belediye Başkanı Selçuk, kaçak inşaatla ilgili hem Kaymakamlık hem de Orman Bölge Müdürlüğü'nü yanlış bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığı'nın ön inceleme raporunda, kongre merkezinin tamamen orman arazisine inşa edildiği, AK Partili başkanın bina yapımı izin başvurusu dahi olmadığını bildirdi. Orman işletmesinin hazırladığı ‘suç tutanağına' imza atmaktan kaçınan AK Partili Selçuk, kendini, "Ufak bir dikkatsizlik" şeklinde konuştu.

Celal Bayar Üniversitesi'nin Mayıs 2018 tarihinde Demirci'de yapacağı Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği kongresi için AK Partili Başkan Selami Selçuk, orman arazisine kaçak kongre merkezi inşa etti. Fakat, bir vatandaş suç duyurusunda bulundu ve proje iptal edildi.

'Şahsıma menfaat sağlamadım'


Selami Selçuk konuyla ilgili olarak, “Bu kongre merkezi şahsımıza menfaat sağlayacak bir şey değil. Ufak bir dikkatsizlik neticesinde olan birşey. Yargı neye karar verirse o olacak” diye konuştu.

Orman işletmesi, karaçam orman arazisi olan alandaki yapılaşmaya ilişkin suç tutanağı düzenledi. Orman muhafaza memurlarının Belediye Başkanı Selçuk'la yaptığı inceleme sonrasında hazırlanan tutanağa başkan imza atmaktan kaçındı. Tutanakta “Demirci Belediyesi adına Selami Selçuk imzadan imtina etti” ifadelerine yer verildi. İşgal edilen alanın ise 5 bin 253 metrekare olduğu belirtildi.

'Arazi bizim değil'


Selami Selçuk, Demirci Kaymakamlığı'na 24 Nisan 2018 tarihinde ‘kaçak yapılaşmayı' şöyle itiraf etti: “İlçemizde 9 ila 11 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Bilimsel Kongre için belediyemiz tarafından 101 ada 52 parsele prefabrik kongre merkezi yapımına başlanmıştır. Bu konuda yetkililerden olumlu görüş alınmıştır. Ayrıca söz konusu alan kaplıca alanıdır, üzerinde tesisler mevcuttur."

Kaymakamlığa yanlış bilgi verdi


Selçuk, kaymakamlığa gönderdiği yazıda, orman arazisinin 2B kapsamına alınması için ilgili yerlere müracaat ettiğini de belirtti. Fakat ön inceleme raporunda, bu konuda hiçbir girişim olmadığı ortaya çıktı.


Geri Dön