19 / 05 / 2024

akümülatör

akümülatör

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7 yılda 297 bin 715 ton atık akü topladı. Toplanan ömrünü tamamlamış akülerden 178 bin 629 ton kurşun elde edildi. Akülerin dönüşümü sayesinde 41 bin MWH enerji tasarrufu sağlandı

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Hatice Kolçak'tan gümüş yatırımcılarına önemli tavsiye!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, gümüş yatırımcıları için önemli tavsiyelerde bulundu. 

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 4 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Kaya, Uğur Uryan ve Murat Ararat Dirasuyan ortaklığında kuruldu.

Gümüş yatırımcısı yaşadı! Elinde gümüşü olanlar 2023’te mutlaka bunu yapın!

Gümüş, altına göre daha fazla kazandırıyor. Gümüş, yatırımcısının yüzünü son 3 yıldır güldürüyor. Peki 2023’te gümüşün akıbeti ne olacak? İşte detaylar!

Koçak altında kasım indirim rüzgarı başladı! Altın takılarda net yüzde 20 kampanya! 1 Kasım 2022 fiyat listesi

Koçak altında kasım indirim rüzgarı başladı. Tüm altın takılarda net yüzde 20'ye varan altın kampanyasında kaçırılmayacak fırsatlar sizleri bekliyor. Altın takı fiyatları ne kadar?  İşte Koçak fiyat listesi 1 Kasım 2022.

Başakşehir Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de Ali Bozbeşparmak, Abdülkadir Kafalı, Ali Osman Artan, Cahit Yeşil, İbrahim Furkan Kahraman, Mahmut Sami Yavaş ve Murat Bozkurt ortaklığında kuruldu.

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Tarım sektörü buz kesti, çiftçi şaşkın! Fiyatları bir anda sert zemine çakıldı

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararının emtia üzerindeki baskısı sürüyor. Tarım sektöründe de birçok ürünün fiyatı sert bir şekilde zemine çakıldı.

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Ak Grup Yatırım Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Grup Yatırım Gayrimenkul Sanayi Ticaret  Silivri’de  200 bin TL sermaye bedeli  ile Ahmet Şerafettin Karagöz tarafından kuruldu.

Sianji Grup'tan Mısır'a resort otel projesi!

2 yıl önce yurt dışında yatırım yapmaya başlayan Sianji Well-Being Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Mısır'da 160 odalı bir wellbeing resort otelin yapılacağını açıkladı. 

akümülatör Haberi

akümülatör

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2005 yılından itibaren yürürlükte olan Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği uygulamaları çerçevesinde atık akümülatörlerin kaynakta ayrı toplanmasını ve geri kazanımını sağlıyor. Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde akümülatör üreticisi sorumluluğunda toplanan atık akümülatörler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan atık akü geri kazanım tesislerinde ekonomiye geri kazandırılıyor.


AKÜLERİN DÖNÜŞÜMÜNDEKİ BAŞARI RAKAMLARA YANSIDI


Türkiye her yıl yaklaşık 80 Bin ton civarında akümülatör piyasaya sürülüyor Piyasaya sürülen 80 Bin ton akünün yaklaşık %70’i toplanarak ekonomiye geri kazandırılıyor. Toplanan ve geri kazanılan atık akümülatörler 2005 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kayıt altına alınıyor. 2005 yılında kayıt altına alınan atık akümülatör miktarı yaklaşık 10 Bin ton iken, bu rakam 2010 yılında 55 Bin tona, 2011 yılında ise...