27 / 04 / 2024

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.



Antalya'nın AKP'li Akseki Belediyesi'nde kaçak yapılaşmalara göz yumduğu gerekçesi ile MHP'li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, İmar Müdürü İbrahim Yıldız ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


KAÇAK YAPILARIN MÜHÜRLERİ Mİ SÖKÜLDÜ?


Sözcü'den İsmail Akın imzalı habere göre Antalya Akseki'nin bazı bölgelerinde imara aykırı kaçak yapıları daha önce meclis gündemine getirdiğini ve şikayeti üzerine bu yapıların mühürlendiğini dile getiren Cenk Doğru, “Aradan belli bir süre geçtikten sonra bu kaçak olan yapıların mühürlerinin söküldüğünü gördüm, Kendim de Milliyetçi Hareket Partisinden belediye meclis üyesiyim. Antalya ilinin Akseki ilçesinde bazı bölgelerinde yaylalarında kaçak yapıların olduğunu tespit ettim. Bunlar, şikayetim üzerine belediye tarafından da mühürlenmişti. Konuyu kasım ayı Belediye Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak dile getirmiştim. Akabinde imar müdürüne giderek kaçak yapılarla ilgili işlem yapılmasını söyledim” diye konuştu.

Antalya da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

“İMAR MÜDÜRÜ GÖREVİNİ YAPMAYARAK SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre İmar Müdürünün kendisine CİMER'e şikayet etmesini söyleyerek şikayeti ile ilgili hiçbir işlem yapmadığını dile getiren Cenk Doğru, şunları kaydetti:

-İmar Müdürü imar mevzuatına aykırı kaçak yapılarla ilgili olarak gereken her şeyi yapmak zorunda. Görevlerinin arasında kaçak olan yapıları tespit etmek, mühürlemek, mührün sökülmesi ile ilgili olarak takibi yapmak, mühür sökenleri şikayet etmek ve kaçak yapıların yıkılması amacıyla gerekli işlemleri yapmak gelir.

-Kaçak olan yapıları tespit etmek imar müdürü olan İbrahim Yıldız'ın görevi. Fakat ben kendisinin görevlerini yapmadığını, ihmal ettiğini düşünüyorum.

-Kaçak yapıları bizzat kendim gidip gördüm ve fotoğrafladım. Fakat yer sahiplerinin ve bu konutları yapan kişileri bilmiyorum.

-Nedense imar müdürü görevini yapmamış ve suç işlemiştir. Bu sebeple İmar Müdürü hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundum.

TOKİ  Adana  Seyhan projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor! Tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Manisa'da 297.5 milyon TL'ye satılık arsa!

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!


Geri Dön