15 / 05 / 2024

Akyaka beton şehir

Akyaka beton şehir

Akyaka Yerel Yönetim Platformu tarafından, Gökova özel çevre koruma alanında yer alan bir zeytinlik alanın özelleştirilmesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hitaben bir imza kampanyası başlatıldı...

Bem-Pa Beton Mamulleri İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret'in merkez nakli yapıldı!

Bem-Pa Beton Mamulleri İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Bem-Pa Beton Mamulleri İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Ela Beton Anonim Şirketi kuruldu!

Ela Beton Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile İlker Öztürk ve Cenk Eren ortaklığında kuruldu.

Elit Grup Baskı Beton Tasarımları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elit Grup Baskı Beton Tasarımları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sefa Yetim tarafından kuruldu.

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Konya Akşehir’deki 14 okul için yıkım kararı!

Konya Akşehir’de deprem güvenliği çalışması kapsamında okul binalarının beton kesit kolonlarından numune alınıp, inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından bölgedeki 14 okul için yıkım kararı alındı.

Samtaş Asfalt Beton İnşaat Hafriyat Nakliye Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Samtaş Asfalt Beton İnşaat Hafriyat Nakliye Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Erdoğdu tarafından kuruldu. 

Bursa Beton’dan yatırıma devam!

Bursa Beton, inşaat sektörünün büyüme oranının üzerine çıkan bu performansıyla rekora koştu. Bursa Şehir Hastanesi için ürettiği C60 sınıfı beton ile sektöründe fark yaratan şirket, sürekliliğini koruyan AR-GE yatırımlarıyla yüksek mukavemetli, kaliteli hazır beton üretmeye devam ediyor.

Manisa Prime projesine ilk beton döküldü!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından hayata geçirilen ve Manisa’nın en önemli projelerinden biri olan Manisa Prime Projesi için ilk beton dökümü yapıldı.

Bahçeşehir Göleti'nde yapılaşma tartışmasına son nokta!

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahçeşehir Göleti’yle ilgili tartışmalara cevap verdi. Uysal, ‘Gölete beton atmak için kafayı sıyırmak gerek. Kafayı sıyırmadım, Gölet alanında dokuyu bozan bir müdahale yok'' diye konuştu.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat başladı!

Bahçeşehir’de Gölet Alanı'nda yeni bir tartışma alevlendi. Mvcut gölet alanındaki çay bahçesinde 2 katlı beton bir bina inşa ediliyor. Bölgede kaçak yapılaşmanın başladığı söylendi.

Şanlıurfa Viranşehir yeni yollarına kavuşuyor!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki stabilize yol, sathi asfaltlama, büz boru, reglaj, beton yol, Rotmix yama asfalt ve beton parke çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir'den yol atağı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmalarını tamamladığı yollarda asfalt ve RCC beton yol yapımına başladı.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri beton nöbetinde!

Bahçeşehir Gölet'teki yapılaşmanını önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edildi ancak inşaat durmadı. Durum böyle olunca da Bahçeşehirliler Gölet'te beton nöbetine başladı.

Akyaka beton şehir Haberi

Akyaka beton şehir

İmza metninde yer alan ifadelere göre özelleştirme kararı halkın onayı alınmadan ve haberi olmadan yapıldı. 


Metinde: 'Akyaka Belediyesi sınırları içinde yer alan 19.300 m2 büyüklüğünde bir zeytinlik alan Akyakalıların haberi olmadan Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) özelleştirme programına alınmıştır. 


Ayrıca zeytin yetiştirme alanı olmasına karşın bu alan, tapu kaydında "arsa" olarak belirtildiği için "Zeytin Koruma Yasası" olarak bilinen ve zeytin yetiştirme alanlarının korunmasını öngören yasanın koruması dışında bırakılmıştır. Diğer yandan Çevre Kanunu 9/d maddesinde Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi olarak ilan edilmiş alanlarda İmar Kanunu'nun 9. Maddesi hükümlerinin geçerli olmadığı belirtilmektedir. Hal böyleyken, plan değişikliği yapma yetkisini bu maddeden alan ÖİB, ÖÇK Bölgesi içinde yer alan Akyaka'da plan değişikliği yapmak suretiyle yetkisini aşmıştır1 ifadeleri yer alıyor. 


Talepler ise; 'ÖİB tarafından yasaya aykırı...