29 / 04 / 2024

Bursa Beton’dan yatırıma devam!

Bursa Beton’dan yatırıma devam!

Bursa Beton, inşaat sektörünün büyüme oranının üzerine çıkan bu performansıyla rekora koştu. Bursa Şehir Hastanesi için ürettiği C60 sınıfı beton ile sektöründe fark yaratan şirket, sürekliliğini koruyan AR-GE yatırımlarıyla yüksek mukavemetli, kaliteli hazır beton üretmeye devam ediyor.



Bursa Çimento iştiraki olan Bursa Beton; kurulduğu yıldan bu yana hazır beton üretiminde önemli başarılara imza atıyor. 32 yıldan bu yana 40 milyon metreküp hazır beton üretimi gerçekleştiren Bursa Beton, yüksek standartlara sahip, saatte 160 metreküp üretim yapabilen, tam otomasyonlu 21 beton santralinde günlük 15 bin metreküp üretim kapasitesiyle gerektiğinde 24 saat kesintisiz hizmet verebiliyor. Şirketin araç parkında 211 adet transmikser, 57 beton pompası bulunuyor.

Bursa Capital’de yer alan habere göre,Türk hazır beton sektörünün 2018 yılına iyi başladığını söyleyen Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, kamunun inşaat yatırımları ve kentsel dönüşüme yönelik yeni düzenlemelerinin 2018 yılı performansında belirleyici olacağı görüşünde. 2018 yılında da sektöre soluk katacak düzenlemelere ihtiyaç duyduklarını belirten Vardar, “Bu gelişmelere bağlı olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diyor.

YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Özellikle Bursa, Yalova, Balıkesir ve Kütahya’yı içine alan bölgenin beton ihtiyacının yüzde 50’sini karşıladıklarım belirten Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, “2017 yılında inşaat sektörünün önünü açan düzenlemeler sonrasında hazır beton sektörü çok önemli bir ivme ortaya koymuştur. Bursa Beton olarak, 2017 yılı hedeflerimizi tutturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 milyon 784 bin metreküp üretim yaparak bir önceki yıla göre yüzde 8.86’lık büyüdük. Bu sonuçla 2017 inşaat sektörü büyüme oranı üzerinde bir performans göstermiş olduk. 2017 yılının Ağustos ayında 306 bin 536 metreküp aylık döküm miktarı ile şirket tarihinin de aylık satış rekorunu gerçekleştirdik” diyor. Türk hazır beton sektörünün 2018 yılına iyi başladığını söyleyen Fatih Vardar, “Kamunun inşaat yatırımları ve kentsel dönüşüme yönelik yeni düzenlemeler 2018 yılı performansında belirleyici olacaktır. 2018 yılında da sektöre soluk katacak düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde belirtiyor.

BURSA’DAKİ ÖNEMLİ PROJELERDE BURSA BETON VAR

Bursa Beton, geçtiğimiz yıllarda Bursa’da yapılan Timsah Arena, Yüksek Hızlı Tren gibi özel projelere katkı sağlamasıyla biliniyor. Bunun yanı sıra 2017 yılında da RMI Rönesans Medikal A.Ş. ile birlikte Bursa Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’ne de çözüm ortağı olan Bursa Beton, bu proje için önemli AR-GE çalışmaları gerçekleştirdi. Üretimi yapılan 27 bin 815 metreküp C60 sınıfı beton, şirketin teknoloji ve gelişime uyum sağladığının en net göstergesi olarak yorumlanıyor.

Hazır beton sektöründe Türkiye’de bine yakın tesis, 300’ün üzerinde de firma bulunuyor. Sektörün ilk 5’i içerisinde yer alan Bursa Beton, araştırma sonuçlarına göre bulunduğu bölgelerde beton denince ilk akla gelen şirketlerin başında geliyor. Araç parkının genç olması, tesis teknolojisinin yeniliği, müşteri hizmetleri tanımı altında yaptığı CRM çalışmalarıyla dikkat çeken şirket, işin sürekli takipçisi olması, geri dönüşüm konusundaki hassasiyeti ve çevreci yaklaşımı ile sektöründe önemli bir noktada kendine yer buluyor.


Geri Dön