28 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Yatırımlara devam!

Kadir Topbaş: Yatırımlara devam!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Davos temaslarını değerlendirdi: Yatırımcılardan bir bölümü İstanbul'daki yatırımları sordu. Ben de kendilerine 4 milyar dolarlık yatırıma devam ettiğimizi söyledim...




İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Davos'taki temaslarını değerlendirdi. Forumlardaki konuşmalarının yanı sıra ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Topbaş, "Özellikle son dönemlerde Türkiye'nin ve İstanbul'un imajıyla ilgili algı sürecindeki değişimleri eski haline getirme noktasında burada önemli bir girişimde bulundum. Görüşmelerde, düşüncelerinin, İstanbul'un ve Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmediğini kendileri de ifade ettiler. Yakın takip ediyorlar" dedi. 


BU YIL 4 MİLYAR $ YATIRACAĞIZ 

Yatırımcılardan bir bölümünün İstanbul'daki yatırımlarda bir problem olup olmayacağını sorduğunu belirten Topbaş, bu konuda hiçbir problem olmayacağını ve bu yıl itibarıyla 4 milyar dolarlık yatırımlarının gerçekleşmekte olduğunu aktardığını kaydetti. 


YATIRIMCI TÜRKİYE İÇİN İYİMSER

Yatırımcıların da Türkiye'nin son 11 yıldaki başarılı ekonomik gelişme sürecini yakından takip ettiklerini ve dünya ekonomik kriz içindeyken bu gelişmenin büyük bir başarı öyküsü olduğunu ifade ettiğini söyleyen Topbaş, yatırımcıların görüşmeler sırasında, Türkiye'nin bu badireleri atlatabilecek güçte olduğu, Türkiye'de iradeli ve istikrarlı bir yönetim bulunduğu kanaatini kendisine ilettiğini kaydetti. 


GELİŞMELERİN DERİNLEMESİNE ETKİSİ OLMAZ

Görüşmelerinde, İstanbul için yatırım programlarının sürdüğünü ve İstanbul'un giderek geliştiğini anlattığını ifade eden Topbaş, "Türkiye'nin bu ekonomik badireleri geçireceğini, bu tür birtakım olguların yüzeysel olduğunu, derinlemesine bir etki yapmayacağını kendilerine ifade etmeye çalıştım" diye konuştu. 

 

Akşam


Geri Dön