18 / 05 / 2024

Alaattin Demirel evi yıkılıyor

Alaattin Demirel evi yıkılıyor

İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleri sonucu özel şirketle bir araya gelerek evini sattığı öğrenildi.

Fikirtepe inatçısı sözleşmeyi imzaladığına pişman mı oldu?

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme karşı son ana kadar direnerek evini yıktırmayan Alaattin Demirel, 2014'te evi için kamulaştırma kararı çıkınca müteahhit firma ile sözleşme imzalamak zorunda bırakıldı. Demirel sözleşmeyi imzaladığına pişman oldu...

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel dünya gündeminde!

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel'in evi dünya basınında hala ilgi görüyor. Evin yıkılmasının üzerinden yaklaşık iki sene geçmesine rağmen 'sembol' fotoğraf hala internet siteleri tarafından sıkça kullanılıyor.

Tolga Demirel 10 bin TL'ye köy evi inşa etti!

Tolga Demirel, eşi Ayşegül ve kızları Maya'nın yaşamları; mayıs ayından itibaren kendi inşa ettikleri bu 'kutu ev'de geçecek. Bu fikri 2011'de bulan ve 5 yılda hayata geçiren Tolga Demirel, evin yapım aşamasını anlattı.

Süleyman Demirel'in evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'in vefatı nedeniyle ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Sydney'deki bu ev Fikirtepe'nin son kalesini anımsattı!

Avusturalya Sydney’deki bu evin görüntüsü İstanbul Fikirtepe’yi anımsattı… Çevresi iki büyük binayla kaplı 223 metrekalerik evin sahipleri konutu müteahhitlere satmadı. Akıllara Alaattin Demirel'in İstanbul Fikirtepe'deki 'son kale'si geldi...

Süleyman Demirel Üniversitesi kültür evi tadilat işi ihalesi 18 Şubat'ta!

Süleyman Demirel Üniversitesi kültür evi tadilat işi 18 Şubat 2015 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkacak. Söz konusu işin süresi 30 takvim günü olarak belirlendi.

Fikirtepe'de bir dernek daha kira yardımı için başvurdu!

Fikirtepe Derneği, kentsel dönüşüm kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne başvurarak, Fikirtepe'ye devletten kira yardımı talep eden ikinci dernek oldu. İşte Alaattin Demirel ve Sabır Karakoçoğlu'nun açıklamaları...

Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde imza atmayarak, yapı adasında yıkılmayan tek evin sahibi olarak Fikirtepe inatçısı diye anılan Alaattin Demirel, Sabır Karakoçoğlu ile birlikte Fikirtepe Derneği'ni kurdu. Dernek, mahalledeki 3. kentsel dönüşüm derneği.

Alaaddin Demirel'in evi yıkıldı!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketiyle anlaşma imzalamayarak tek bina kalan ancak sonradan ikna edilen Alaaddin Demirel'in evi 1.5 saatlik çalışma sonucu dün yıkıldı.

Vartaş, Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel'in evini ne zaman yıkacak? Açıklıyoruz!

Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırmayarak adı 'Fikirtepe inatçısı'na çıkan Alaaddin Demirel'in evi nihayet yıkılıyor. Alaaddin Demirel, Vartaş İnşaat'la aylar sonra geçtiğimiz hafta anlaşmıştı. Peki o ev ne zaman yıkılıyor? İşte tarihi...

Alaattin Demirel Fikirtepe'deki evini dönüştürmeyi kabul etti!

İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleri sonucu özel şirketle bir araya gelerek evini sattığı öğrenildi.

Fikirtepe yargılık oldu!

Alaattin Demirel, kamulaştırma kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de düğümlenen kentsel dönüşüm sürecini çözmek için alman kamulaştırma karan mahkemelik oldu.

Fikirtepe'de firmalar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bitiyor!

Eğer firma mülk sahiplerinin 3′te 2′siyle anlaşma sağlarsa geri kalan 3′te 1′lik payın içinde kalan yerler hala firmayla anlaşılamazsa bile acele kamulaştırma yapılacak. Fikirtepe'nin sembolü olan Alaattin Demirel'in evi de bulunuyor...

Alaattin Demirel evi yıkılıyor Haberi

Alaattin Demirel evi yıkılıyor

Kentsel dönüşümüm simgesi haline gelen ve şirketlerle bir türlü uzlaşmayan Fikirtepe'deki evin sahibi Alaattin Demirel'in özel şirketle anlaşarak evini sattığı öğrenildi. İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleri sonucu özel şirketle bir araya gelerek evini sattığı öğrenildi. 


Bölgede 4 yıldır kentsel dönüşüm projeleri devam ederken, son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek acele kamulaştırma karan aldığını açıkladı Bakanlığın süreci hızlandırmak için attığı adım sonrası bir araya gelen Vartaş Yapı yöneticileri ve Alaadin Demirel önceki gün akşam yüzde 50-50 üzerinden anlaşma imzaladı. 


Özgür...