27 / 04 / 2024

Alaca Camisi temel atma

Alaca Camisi temel atma

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek yeniden inşası kapsamında temel atma töreni düzenlendi...

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Hedefimiz şehirlerimizi 2023, 2053 ve 2071'e hazırlamak!

Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hedefimiz şehirlerimizi 2023, 2053 ve 2071'e hazırlamak, güçlü bir Türkiye için güçlü şehirler kurmak" dedi.

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temel atma töreninde, 'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim Camisi inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninin ardından Taksim Camisi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Foça Alaca Camisi küllerinden doğacak!

Foça'da, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı Hasan Nezir tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nin restorasyonu tamamlanıyor.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Taksim Camisi için ilk kazma bugün vurulacak!

Taksim Camisi için bugün temel atma töreni gerçekleşecek. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem katılacak.

Taksim Camisi için ilk kazma vuruluyor!

Taksim Camisi için ilk kazma yarın temel atma töreniyle vurulacak. Taksim Camisi temeli için çalışmalar sürüyor.

Kepez Uhut Camisi'nin temeli atıldı!

Bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için yıkılmak zorunda olan Uhut Camisi’ne yeni yer kazandıran Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, yeni caminin temel atma törenine katıldı.

Alaca Camisi temel atma Haberi

Alaca Camisi temel atma

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nin temeli törenle atıldı. 


Osmanlı Devleti tarafından Balkanlar'da yaptırılan nadide camilerden biri olan ancak Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nde 22 yıl sonra tekrar ezan okundu. 


Cuma namazının ardından başlayan temel atma törenine, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.


İzzetbegoviç, burada yaptığı konuşmada, sadece camilerin değil, diğer önemli binaların yenilenmesinin, iyiliğin kötülüğü her zaman yeneceğini ispatladığını söyledi. 


Mostar Köprüsü, Sokullu Mehmed Paşa Köprüsü ya da camilerin yıkılmasının ''boş...