07 / 07 / 2024

Alaçam kayak merkezi

Alaçam kayak merkezi

Valilik, Alaçam'da telesiyej ve teleferik tesisleri ile kayak pistlerinin olduğu büyük bir proje üzerinde çalışıyor...

Yatırımcılar 16 Ocak’taki ihaleyi kaçırmayın! Hazarbaba Kayak Merkezi 25 yıllığına kiraya veriliyor!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Elazığ’da Hazarbaba Kayak Merkezi yatırım karşılığında 25 yıllığına kiraya verilecek. Merakla beklenen ihale 16 Ocak’ta yapılacak.

Niğde Kayak Merkezi Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Niğde'ye yapılması planlanan Ketençimen Kayak Merkezi Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yedikuyular Kayak Merkezi'ndeki konaklama tesislerinin inşaatı tam gaz!

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde inşaatı devam eden bedesten ile konaklama tesislerinde incelemeler yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu yıl misafirlerimize konaklama imkanı da sunacağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor.” dedi.

Niğde Ketençimen Kayak Merkezi'nin akıbeti TBMM'de!

Niğde ili Çiftlik ilçesinde yapımı planlanan Ketençimen Kayak Merkezi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel yapılacak!

Hakkari'deki 2 bin 800 Rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel inşa edilecek.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

TOKİ Samsun Alaçam 2019 projesi 22 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Samsun Alaçam 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Samsun Alaçam 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Samsun Alaçam 2019 başvuru şartları neler? TOKİ Samsun Alaçam 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ Samsun Alaçam 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla...

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'ne sosyal donatı alanları yapılacak!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı, turizm geliştirme programı kapsamına aldığı Bingöl Hesarek Kayak Merkezi için master planı hazırlıyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi kiralama ihalesi 27 Kasım'da!

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi ve Rekreasyon Alanını kiralama ihalesi 27 Kasım 2018 tarihinde yapılacak...

Alaçam Belediyesi'nden 5.7 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Alaçam Belediyesi, Yenicami Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 11 Ekim'de gerçekleşecek...

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı. 8 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip projenin yakın zamanda açılması planlanıyor.

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Alaçam kayak merkezi Haberi

Alaçam kayak merkezi

Uzun mesafeli kayak pisti, telesiyej ile teleferik hattı yapılacak.Alaçam dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri olacak. 


SİT alanı olan bölgeye kesinlikle imar izni verilmeyecek. Yapılaşma ve sosyal tesisler alt bölgelerde ya da şehirde yer alacak. 


Bursa Valiliği, Uludağ'ın eteğindeki doğa harikası Alaçam'ı kış sporlarında Türkiye'nin Alpler'i yapmak için Orman ve Suişleri Bakanlığı ile işbirliği başlattı. İHA'ya açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, toplamda 70 kilometrelik pist imkanı bulunan Alaçam'ın dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisinin olabileceğini söyledi. 


Bölge ile ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını bildiren Harput,' 'Burada sadece pist, telesiyej ve teleferik yapılacak. 


Yapılaşmaya açılması söz konusu değil, Bölge zaten SİT alanı, Buna izin veremeyiz' ' dedi, Alaçam'da oteller bölgesine göre 1 ay daha gazla kayak yapılabildiğini ifade eden Harput, "Burası eski...