27 / 04 / 2024

Aladağ Belediyesi ekolojik panorama projesi

Aladağ Belediyesi ekolojik panorama projesi

Uçsuz bucaksız ormanları, şelaleleri, yalçın kayalıkları, bozulmamış doğasıyla Torosların eteğinde saklı bir cennet olan Aladağ ekolojik panorama projesiyle gündemde. 

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Aladağ Belediyesi'nden ekolojik panorama projesi!

Uçsuz bucaksız ormanları, şelaleleri, yalçın kayalıkları, bozulmamış doğasıyla Torosların eteğinde saklı bir cennet olan Aladağ ekolojik panorama projesiyle gündemde. 

Beşiktaş Belediyesi uyardı: Tünel, Ortaköy Vadisi’ni yok edecek!

Beşiktaş Belediyesi, Dolmabahçe Tüneli projesinin Ortaköy Vadisi’nin ekolojik yapısını yok edeceğine ve trafiği kilitleyeceğine dikkat çekerek yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Gaziantep Ekolojik Bina'ya ödül!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birincilik ödülü aldı.

İzmir Körfezi'nde ekolojik dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüteceği dünyanın en büyük ekolojik geri dönüşüm projesi İzmir Körfezi’nde başlıyor. ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ tamamlandığında körfezde 80 yıl öncesine dönülecek ve denize girmek de mümkün olacak.

Kadıköy'e Ekolojik Yaşam Parkı kurulacak!

Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parkı'na Ekolojik Yaşam Parkı kuracak. Parka, 60 metrekarelik Kompost Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Gezi Parkı'ndan Harbiye'ye ekolojik köprü geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlamak için yapılması planlanan ekolojik köprü çalışmaları başlatıldı.

İzmit Ekolojik Pazar açılıyor!

İzmit Belediyesi, 41 Burda AVM ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ortaklığında kurulan pazarda ilk etapta 27 tezgâh açılıyor Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazardaki tezgah sayısının önümüzdeki günlerde 50’ye çıkartılması planlanıyor.

Adana Aladağ'a sıcak asfalt!

Aladağ’ın ana arterinde, bin 500 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki yolda sıcak asfalt çalışması yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü ekipleri, şu ana kadar söz konusu çalışma kapsamında 3 bin ton asfalt kullandı.

Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası'nın açılışında yaptığı konuşmada, çocuklara ne kadar iyi eğitim verilirse Türkiye'nin de geleceğinin o kadar parlak olacağını vurguladı.

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Antalya Döşemealtı'na ekolojik kreş geliyor!

ANTALYA'da Döşemealtı Belediyesi, Türkiye'de ilk olma iddiasını taşıyan, elektrik enerjisini güneşten üretecek, doğaya zarar vermeyen yapı malzemelerinden inşa edilecek 'sıfır' karbon salınımlı 'Ekolojik Kreş' için ihaleye çıktı.

Aladağ Belediyesi ekolojik panorama projesi Haberi

Aladağ Belediyesi ekolojik panorama projesi

Adana turizmine can suyu olacak projeyi Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’le konuşan Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, Başkanla sarp kayalıkların üstüne adrenalin dolu bir yolculuk yaptı, pos çamı ormanlarında 10 bin adım attı. İşte  Esra Boğazlıyan'ın yazısı... 

Başkanlarla 10 Bin Adım’ın en adrenalin dolu, en özgün röportajı Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’le oldu desem hiç de abartılı bir ifade kullanmış sayılmam. Zira 1.500 rakımlı kayalıklara, off road pilotlarına taş çıkaran başkanın kullandığı ciple zorlu bir parkurdan çıkıp uçurumun üstüne kurulmuş ahşap bir çardakta oturmak macera değil de nedir! 

Aslında Adana’dan Aladağ’a giderken hiç de böyle heyecanlı bir seyahat yapacağımı düşünmemiştim. Torosların eteğinde, Adana’nın yaylası olan şirin bir ilçeyle karşılaşacağımı sanmıştım. 100 km’lik yolculuğun ardından Aladağ’a ulaştığımda gördüğüm manzara ise, tahminimin çok çok ötesindeydi....