04 / 05 / 2024

aladdin tepesi tramvay konya

aladdin tepesi tramvay konya

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından son model 60 tramvay alımı ile ilgili yapılan ihalenin ardından şehre gelen ilk tramvayda test sürüşü yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, raylı sistem taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını söyledi...

Konya Alaaddin Tepesi'ndeki tramvay yolu çalışmalarında sona gelindi!

Zafer-Alaaddin, Alaaddin-Mevlana arası tramvay yolu ray döşeme çalışmaları sona yaklaştı.Alaaddin Tepesi etrafındaki çalışmalar yüzde 90 itibariyle tamamlandı.

Kocaeli Tramvay deposu için proje çizim ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası Avan ve Uygulama Projeleri Hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıldı.

Kocaeli tramvayı için ilk kazma 2015 Nisan'da vurulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında kenti raylı sistemle buluşturacak olan tramvay projesinin geçeceği güzergahı ve de istasyonlarını açıkladı.

Kocaeli tramvayının güzergahı açıklandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin ilk raylı sistem yatırımı olan tramvayın güzergahını açıkladı. İşte SEKA'dan Otogar'a kadar ulaşacak olan ve merakla beklenen Kocaeli tramvayının bugün açıklanan güzergahı...

Karşıyaka tramvayı çift hat çalışacak!

Karşıyaka tramvayı için sahil boyunca 1300'e yakın ağacın söküleceği bildirildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 27 Aralık 2014'ten itibaren halka broşür dağıtıp yanlışlara dikkat çekecek

Kocaeli tramvay deposu proje çizim ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası Avan ve Uygulama Projeleri Hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıldı.

Antalya Aksu'da Çelebiyelbengis Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Aksu İlçesi, Güloluk Mahallesi'nde 130 ada 1458 parseldeki Çelebiyelbengis Tepesi'nin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Serik'teki Kavak Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Serik İlçesi, Yumaklar Mahallesi sınırlarında, Kavak Tepesi’nin kuzeyindeki tepe üzerinde ve batısındaki düzlük alanın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olmasına karar verildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gazimağusa'ya tramvay geliyor!

Gazimağusa'ya tramvay geliyor. Gazimağusa Belediyesi, kentin ulaşım master planının hazırlanması ve "Tramvay Projesi"nin fizibilite çalışmalarının yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekiple bir toplantı yaptı.

İzmir tramvayı için ilk kazma Karşıyaka'da vurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, tramvay projesine daha rahat bir şekilde ilerlenecek olması nedeniyle Karşıyaka'dan başlanmasına karar verdiklerini açıkladı, "İzmir, 2017 yılında yeni bir ulaşım sistemi kazanacak" dedi

1939 yılında elektrik, tramvay, Tünel idareleri Belediye'ye devir edilmiş!

1939 yılında elektrik, tramvay ve Tünel idareleri, Bayındırlık Bakanlığı tarafından millileştirilmişti. Aynı sene işletmelerin idaresi İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Prof. Mustafa Hulki, bu üç idarenin genel müdürü olarak göreve başlayacakmış.

1939 yılında Tramvay ve Tünel İdaresi millileştirilmiş!

1939 yılında Bayındırlık Bakanlığı, tramvay ve tünel idaresini eline almış. İki şirketin millileştirilmesiyle tramvay ve tünel bayraklarla donatılmış. Hükümet'e geçen her iki şirket, Tramvay ve Tüneli İdaresi adıyla işletilecekmiş.

İpekböceği tramvayı, MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ilgi gördü!

Türkiye´nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı, İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Recep Altepe, “Fuar oldukça zengin, Türkiye’de yapılanları ve üretilenleri gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.

aladdin tepesi tramvay konya Haberi

aladdin tepesi tramvay konya


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından son model 60 tramvay alımı ile ilgili yapılan ihalenin ardından şehre gelen ilk tramvayda test sürüşü yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da raylı sistem taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını söyledi.,


2012 yılında son model 60 tramvay alımı ile ilgili yapılan ihalenin ardından Konya'ya gelen ilk tramvayda deneme sürüşü, yapılan bir törenle gerçekleştirildi. Yeni tramvayın Alaaddin Tepesi çevresindeki deneme sürüşüne Konya Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tramvay ihalesini alan Skoda firmasının İkinci Başkanı Zal Shahbaz, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Anadolu'da tramvayı ilk kullanan şehir olan Konya'da raylı sistem taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2012 yılında ihalesi yapılan tramvayların ilkinin Kurban...