01 / 05 / 2024

Alakır Vadisi

Alakır Vadisi

Birinci Derece Doğal SİT Alanı olması nedeniyle Danıştay tarafından ‘HES yapılamaz’ kararı verilen Alakır Vadisi’nde bulunan 4 HES’e yenileri yapmayı hedefleyen inşaata ‘yürütmenin durdurulması’ kararı verildi. Ancak verilen karara rağmen bölgedeki inşaatın çalışmaları devam ediyor

Doğayla uyumlu ev yapma kılavuzu!

Kolonları meşe direklerinden, duvarları sıkıştırılmış çalılardan, kapısı eski bir konağının hurdasından, sıvası çamurdan... 20 metrekarelik 'yuva' başka bir mimarinin mümkün olduğunu anlatıyor

Melen Botanik Vadisi’ne bisiklet ve yürüyüş yolu yapılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde 15 kilometre uzunluğa sahip olacak bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların başladığını müjdeledi.

Ahlat'taki Madavans Vadisi turizme kazandırılmalı!

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Ahlat'taki Madavans Vadisi'ne ilişkin, korunarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi...

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Mahkemeden ilginç karar: Araziyi satan bilirkişi oldu!

Antalya Alakır Vadisi'nde, toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketince kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu'nun açtığı davada, Mahkeme heyeti, araziyi şirkete satan kişiyi, bilirkişi olarak atadı.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

Kars Karakurt Vadisi'nin kaya evleri turizme kazandırılacak! 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Vadisi'nde bulunan kaya evleri ile peri bacalarını andıran doğal güzelliklerin turizme kazandırılması planlanıyor.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı. 

Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi'ndeki çalışmaları tamamladı.

Düşler Vadisi 2.8 milyar TL’lik yatırımla yükseliyor!

Riva’da inşa edilecek olan Düşler Vadisi projesinde satışlar başladı. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, 2.8 milyarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi. 

Çankırı'ya Spor Vadisi Projesi müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çankırı Belediyesi’nin şehrin sosyal ve sportif alan ihtiyacını tamamen karşılayacak olan çok fonksiyonlu spor alanları ve sosyal donatıları ile bölgenin en cazip merkezi olacak Spor Vadisi Projesi’nin müjdesini verdi.

Yıldırım Sular Vadisi'nde inşaat hızla sürüyor!

Yıldırım Belediyesi’nin en önemli yatırımları arasında sayılan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda inşaat çalışmaları yüzde 51’lik seviyey geldi.

Ege Vadisi'nde kaçırılmayacak ödeme fırsatı!

Sinpaş GYO, hayalleri süsleyen Ege yaşamını Ankara’ya taşıdığı projesi Ege Vadisi için kaçırılmayacak bir ödeme fırsatı sunuyor. Ege Vadisi’ndeki ayrıcalıklı yaşama, sadece %8 peşinat ile teslime kadar taksit ödemeden kolayca adım atabilirsiniz.

Alakır Vadisi Haberi

Alakır Vadisi

Antalya Kumluca’da SİT alanı olarak ilan edilen Alakır Vadisi’ndeki Alakır Nehri üzerine inşa edilen 4 Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ardından 4 HES barajı yapımına “kapasite arttırımı” adı altında başlanmasına yargı “dur” dedi. Mevcut 4 HES projesinin bitmesinin ardından 4 yeni HES için Danıştay tarafından “HES yapılamaz” kararı verilmesine rağmen REİS Enerji Şirketi tarafından “kapasite artırımı” adı altında başlanan inşaata idare mahkemesi tarafından “yürütmeyi durdurma” kararı verildi.


İnşaatın başlamasının ardından çevrecilerin Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’ne “Alakır Çayı üzerinde Dereköy Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından yapımı planlanan Dereköy Regülâtörü ve HES projesinin kapasite artırımına ilişkin olarak verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararının, kaynağı olan esas ÇED olumlu kararının iptal edildiği, bu nedenle dava konusu işlemin dayanağının kalmadığı, birinci Derece Doğal SİT alanlarında hiçbir şekilde...