04 / 05 / 2024

Alaköprü Barajı su temini projesi

Alaköprü Barajı su temini projesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve KKTC’ye su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Doğusan İnşaat konuta yöneldi!

25 yıldır faaliyet gösteren Doğusan İnşaat, karayolları, köprü, baraj, altyapı yatırımlarıyla yükseliyor. Firma konut alanında iddiasını kanıtlayacak.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Ilısu Barajı, bölgenin can suyu olacak!

Mardin ve Şırnak'ta bulunan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, Türkiye'nin yüzde 5'lik elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Ilısu Barajı'nın ön yüz beton kaplaması tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu imalatları tamamlayarak 7 ay içerisinde barajın gövdesini su tutmaya hazır hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ilısu Barajı ve HES için acele kamulaştırma!

Ilısu Barajı ve HES Göl Altında Kalacak Köy Yollarının Rölekasyonu Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Alaköprü Barajı su temini projesi Haberi

Alaköprü Barajı su temini projesi


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve KKTC’ye su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.


Geçtiğimiz ay su tutulmaya başlanan barajda, elektrik üretimine geçiş için de yoğun şekilde çalışılıyor. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.


Santralin şantiye şefi Ahmet Polat, yaptığı açıklamada, santralde kuru ve ıslak olmak üzere iki farklı test yapıldığını belirterek "Kuru testi bitirdik. Şu an tribüne suyu verdik. Her şey yolunda gidiyor. Testleri en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.


Elektrik mühendisi Nuri Göksel Ünlü ise testler tamamladığında kurulum gücü 32 megavat olan santralde elektrik üretimine başlanacağını...