18 / 05 / 2024

alaköprü barajı tamamlandı

alaköprü barajı tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı...

Yusufeli Barajı'nın yüzde 72'si tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli barajı, tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı unvanını alacak. Yusufeli barajının yüzde 72'si tamamlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü ayakları 100 metreye ulaştı!

Çanakkale Boğazı'nda inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor. Yüksekliği 100 metreye ulaşan köprü ayakları, tamamlandığında 318 metre uzunluğa sahip olacak.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

Sakarya Arifiye Köprüsü tamamlandı!

Yatırımlarına devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye Türkçaybaşı ile Karaaptiler Mahalleri arasında inşa edilen 65 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki köprüyü tamamladı.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak. İnşaatı devam eden köprünün her bir ayağında kullanılan malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir...

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım köprüsünün çalışmalarını tamamladı.

Antalya Gökçeler Barajı tamamlandı!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan Gökçeler Barajı tamamlandı. Barajda derivasyon tüneline son beton blok konarak su tutma işlemi başladı.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Doğusan İnşaat konuta yöneldi!

25 yıldır faaliyet gösteren Doğusan İnşaat, karayolları, köprü, baraj, altyapı yatırımlarıyla yükseliyor. Firma konut alanında iddiasını kanıtlayacak.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine inşa edilen köprü tamamlandı.

alaköprü barajı tamamlandı Haberi

alaköprü barajı tamamlandı

ASRIN projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, asrın projesi olarak kabul edilen ve KKTC'nin 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projede Türkiye tarafında yer alan Alaköprü ve KKTC tarafında yer alan Geçitköy barajları bitiş için söz verilen 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla tamamlandı. KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su aktarımı sağlayacak olan barajların yatırım bedeli yaklaşık 80 milyon lirayı buluyor. Projenin tamamlanması ile KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp...