29 / 04 / 2024

Alan Mimarlık projeleri

Alan Mimarlık projeleri

Son yıllarda yaptığı “yeşil bina danışmanlığı” ile dikkatleri üzerine çeken ALAN Mimarlık ve Proje Yönetimi, Rusya Federasyonu’nun ticari binalarını “LEED sertifikası” ile tanıştıran ilk firma oldu.

Işıklı Mimarlık Pendik konut projesi resmen başlıyor! Yayalar Mahallesine 650 adet yeni konut!

Işıklı Mimarlık, Pendik projesi resmen başlıyor. 1 milyar 156 milyon 847 bin TL'ye mal olacak projede 650 adet konut 15 ticari alan inşa edilecek.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Oliva Akademi Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oliva Akademi Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ramis Engin Alan tarafından kuruldu.

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

By Alan Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

By Alan Mimarlık Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Beyza Kasapoğlu tarafından kuruldu.

Tunç Soyer Mimarlık Haftasını kutladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası sebebiyle gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katıldı.

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

D Maris Hotel Lobi Teras Bar projesine Yoo Mimarlık imzası!

YOO Mimarlık özel ve seçkin projelerden bir yenisine daha imza attı. D Maris Bay Datça Peninsula içinde yer alan Suit odalar, Manos, La Guerite ve Maris Kitchen projelerinden sonra Lobi ve Teras alanı YOO Mimarlık tarafından tasarlandı.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi kuruldu!

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Amır Rahalı tarafından kuruldu.

İzmir, Dünya İçmimarlık Federasyonu’na üye ilk Türk kenti!

Uluslararası İçmimarlık Federasyonu (IFI)’nun Türkiye’de belediye alanında ilk ve tek üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

Tabanlıoğlu Mimarlık “ÖTE/DE/Kİ MİMARLIK” sergisiyle Akbank Sanat'ta!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Türkiye’de sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren AKBANK SANAT’la önemli bir projeye imza attı.

2018’in en iyi mimarlık projeleri belli oldu!

RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü, bu alandaki en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü 2018’de kazanan ve dereceye giren o yapılar...

Alan Mimarlık projeleri Haberi

Alan Mimarlık projeleri

Yapıları, tasarım, inşaat ve işletim süreçlerinde çevre ve insan sağlığı açısından iyileştirmeyi hedefleyen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasyonu, çevre ve enerji dostu yapıların artmasını sağlıyor ve dünyada LEED sertifikalı bina sayısı hızla yayılıyor.


Rönesans Pravda İş Merkezi, ALAN Mimarlık danışmanlığı ile aldığı LEED GOLD sertifikası sayesinde Rusya Federasyonu’nun ve St. Petersburg şehrinin ‘ilk LEED GOLD sertifikalı ofis binası’ ünvanına da sahip oldu.


Rusya’da çevre dostu AVM’ler artıyor


MEBE ONE Khimki Plaza Projesi ile de Moskova’nın LEED GOLD sertifikası alan ilk ofis binasına imza atan ALAN Mimarlık ve Proje Yönetimi, yeşil bina danışmanlığı konusunda uzmanlaşan iki Türk mimarımıza da uluslararası bir başarı kazandırdı. ALAN Mimarlık Kurucu Ortağı Beyza Kasapoğlu ve Figen Çiloğlu, “Elde ettiğimiz başarıdan büyük gurur duyduk. Danışmanlığı, proje...