29 / 04 / 2024

Alanya Kalesi kaçak ev

Alanya Kalesi kaçak ev

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Alanya ve Kaş’ta 70 kaçak yapı yıkıldı!

Alanya ve Kaş'ta yerleşik yabancıların inşa ettiği 2 bin 18 kaçak binadan 70 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 

Alanya'nın sahilindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi tarafından sahilde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor.  Bölgede gecekondu kanuna muhalefet eden yapı ve uzantılar tek tek yıkılarak cezai işlem uygulandı.

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

Alanya Kalesi'ndeki kaçak ev kamulaştırılacak!

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Alanya’da kaçak bina inşaatı durduruldu!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in desteğini alan Okurcalar Mahallesi Muhtarı Hasan Emiroğlu, kaçak yapılarla mücadele ediyor.

Alanya'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Alanya Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı başlattığı mücadeleyi sürdürüyor.

Alanya'da hazine arazilerinde kaçak yapılar türedi!

Alanya'nın Türkler mahallesinde inşa edilen Alanya Toptancı Hali'nin çevresinde kaçak yapılar bulunduğu iddia edildi. Hazineye ait olan bu arazilerdeki kaçak yapılara bölge halkı tepki gösterdi.

Alanya sahillerinde kaçak yapıya izin yok!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Alanya Belediyesi, sahillerdeki kaçak yapıları yıkıyor.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Alanya'da kaçak yapıya geçit yok!

İmar ve Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimlerde tespit edilen imara aykırı çarpık ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. Bu kapsamda İskele Caddesi’nde bir işyerinin imara aykırı olarak yapılan bölümleri yıkıldı

Alanya'da sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişiye gözaltı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi, suçüstü yakalandı.Şüphelilerin kazı yaparken kullandıkları detektör, kazma ve küreğe el konuldu, şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü.

Alanya Okurcalar'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi, Okurcalar Mahallesinde ruhsatsız faaliyet gösteren kaçak iş yerlerini yıktı. Hayri Demir Alanya Belediyesi Okurcalar Mahallesi'nde kaçak yapılan 10 iş yerini encümen kararı uygulayarak yıktı.

Çeşme'de kaçak yapılara koruma planı!

Çeşme Kalesi, kilise, kervansaray gibi çok sayıda tarihi ve kültürel değerin olduğu alanda bundan sonra geleneksel dokunun yapısını bozacak kaçak yapılaşmaya geçit verilmeyecek.

Alanya Kalesi kaçak ev Haberi

Alanya Kalesi kaçak ev

Alanya Kalesi'nde bulunan evinin duvarlarıyla bir arada bulunan 2 bin 100 yıllık surlara beton ve seramik kaplamalı pencere yapan, surların üzerine beton korkuluk yerleştiren, bununla da yetinmeyip evindeki su giderini surun altından delip dışarı çıkaran ve surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün yıkılmasıyla sonuçlanan Avusturyalı Walter Godina'nın evi kamulaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan talep doğrultusunda Kıymet Takdir Komisyonu tarafından oluşturulan teknik ekip, Kamulaştırma Kanunu kapsamında değer tespit çalışmalarına başlandı. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB) kaynaklarıyla da kamulaştırmanın yapılması amaçlanıyor.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ise Side Müze Müdürlüğü tarafından suç duyurusu yapmasının ardından Walter Godina'nın yaptığı müdahalelerin kaldırılması ve kazı başkanlığı tarafından devrilen taşların toplanıp surların restorasyonunun yapılmasına karar verildi.

Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, surların...