12 / 05 / 2024

Alanya sahil büfeleri etkinlikleri

Alanya sahil büfeleri etkinlikleri

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ( ALTİD ) Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Antalya Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, maddi desteğe ihtiyacı olan Alanyaspor Futbol Kulübü’ne katkı sağlayacak

Bayramda otellere yüzde 50 zam geldi! 2 bin 100 liradan başlıyor

Bayramda sahil bölgelerinde yer alan turistik otellerde yoğunluk yaşanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere turizm bölgelerindeki otellerin oda fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. En düşük rakam 2 bin 100 liradan başlıyor.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne?

Sahil bölgelerindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında sahil bölgelerinde devam eden kaçak yapı çalışmalarını kaleme aldı.

Sahil bölgelerindeki satılık konut ilanları arttı!

Son 20 senede başta İngiliz ve Almanlar olmak üzere binlerce Avrupalı; Alanya, Fethiye, Bodrum ve Didim gibi Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gözde turizm bölgelerinde konut ve villa satın aldılar. Özellikle Kovid-19 salgını sürecinde “İngiliz’den satılık eşyalı villa” ilanları çoğaldı.

Sahil bölgelerinde konut fiyatları tavan yaptı!

Ege sahillerinde ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Özellikle Bodrum ve Marmaris'te stüdyo dairelerin fiyatı 1 milyon TL'ye çıktı.

Sahil bölgelerinde konut fiyatları yükseliyor!

Tatil sezonunun bitmesine rağmen sahil bölgelerindeki ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Aydın, Muğla, Balıkesir gibi kentler ev fiyatlarında İstanbul'a fark attı.

Beykoz'daki satılık yalılar sahiplerini bekliyor!

İstanbul'un sahil bölgelerinden Beykoz'da yalı piyasasında canlılık yaşanıyor. Bu sene 85 satılık yalı ilanı bulunuyor. Yalıların fiyatı 3 milyon TL'den başlıyor.

Konutta trend deniz kenarı evler!

Hafta içi Merkez Bankası tarafından açıklanan konut endeksine göre; koronavirüs salgını sonrasında vatandaşların sahilde bulunan evleri tercih etmesiyle nedeniyle bu bölgelerdeki evlerin fiyatları uçuşa geçti. Öyle ki sahil bölgelerdeki evlerin fiyatları 3 büyük şehri geride bıraktı.

Salgında sahildeki kiralık evlerde talep ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını sürecinde özellikle Kuşadası ve Didim'de bulunan kiralık konutlarda talep patlaması yaşanıyor. Yoğun talep nedeniyle sahil bölgelerinde neredeyse kiralık ev kalmadı. 

Hangi bölgelerde konut fiyatları dudak uçuklatıyor?

Pandemide yazlık bölgelere talep artınca fiyatlar da yüzde 100’e yakın artmıştı. Sahil bölgelerinde yerel talebin yanı sıra konut alımı ile vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen yabancılar da ağırlık kazanıyor. Gurbetçiler de kesin dönüş için sahil kentlerini tercih ediyor.

Silivri'de 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı!

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesini kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı.

Ordu Boztepe'deki 20 büfe kiraya veriliyor!

Ordu'nun seyir terası konumunda bulunan Boztepe’deki satış büfeleri gerçekleştirilen peyzaj düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonsra ihaleye çıkartılıyor.

Antalya Ulualan sahiline 4 otel ve golf sahası yapılacak!

Antalya Manavgat’ta Ulualan sahil bölgesinin 4 otel ve golf alanı için tahsis edilmesine siyasetçiler ve sivil örgütler tepki gösterdi, kararın iptal edilmesi talep edildi...

Alanya sahil büfeleri etkinlikleri Haberi

Alanya sahil büfeleri etkinlikleri

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu toplantısı Okurcalar-Kargıcak arasında bulunan bölge dernek başkanlarının katılımıyla ALTİD toplantı salonunda yapıldı. Alanya turizminin durumu, geleceği ve Büyükşehir Yasası’yla birlikte Alanya sahil büfeleri konusu toplantının önemli gündem maddelerini oluşturdu.

BAKANLIK ÖRNEK GÖSTERİYORDU

ALTİD, Büyükşehir Yasası öncesinde merkezde bulunan sahil büfelerinin kullanım haklarını bedeli karşılığında Alanya Belediyesi’nden alarak bu büfeleri Alanyalı turizmcilere kiralıyor, Alanya tanıtımında, sosyal sorumluluk projelerinde, sahil temizliği ve şehir güvenliğinin sağlanmasında kullanılmak üzere gelir elde ediyordu. ALTİD ve belediyenin bu işbirliği ülke çapında faydalı bulunurken Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği  tarafından da örnek uygulama olarak gösteriliyordu.

ALANYASPOR’A MADDİ DESTEK

Geçtiğimiz günlerde Alanya’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi yönünde talepte bulundukları Hazine sınırlarında olan sahil büfelerinin kullanım haklarının...