15 / 05 / 2024

alanyada çıkan orman yangını

alanyada çıkan orman yangını

Alanya'da rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğüne ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektar orman alanı zarar gördü...

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Manavgat'taki yangında iki mahalle daha tahliye ediliyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde çıkan orman yangını sebebiyle iki mahalle daha tahliye ediliyor.

Kazakistan'da evleri yanan vatandaşlara konut tahsis edilecek!

Kazakistan'ın doğusunda çıkan orman yangınının Ridder kentine sıçraması sebebiyle 35 evin yandığı, 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 kişinin yaralandığı belirtildi. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Berik Uali, vatandaşlara acil konut tahsis edilmesini belirtti.

Russel Crowe'un evi kül oldu!

Ünlü oyuncu Russel Crowe'un çiftlik evi çıkan orman yangınında adeta kül oldu, üzücü haberi Cem Yılmaz "Sevgili abimize çok geçmiş olsun" mesajıyla sosyal medyadan duyurdu.

Tunç Soyer: Yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmir’de çıkan orman yangınlarında kül olan alanların 1 metrekaresinin bile imara açılmayacağını belirtti.

Kim Basinger'in Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı!

Kasım ayında Malibu'da çıkan orman yangını, çok sayıda insan ve hayvanın ölümüne neden oldu. Hollywood'un bir dönemine damgasını vuran Kim Basinger'ın Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı.

Kumluca ve Adrasan'da evi yanan ailelere yeni konut müjdesi!

Kumluca ve Adrasan bölgelerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için Başbakanlık'tan 3 milyon 207 bin liralık ödenek çıkarıldı. Ödenekteki 1,5 milyonun konutları tamamen yanan vatandaşlara konut yapmak üzere kullanılacağı öğrenildi.

Antalya Olimpos'taki evler boşaltılıyor!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle Olimpos mevkisindeki turistik işletmelerde ve evlerde boşaltma işlemi devam ediyor.

Bursa Kartal Yuvası açıldı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Bursa Kartal Yuvası açılışına katıldı. Başkan Orman, açılışa gelen taraftarlara imza dağıtarak fotoğraf çektirdi.

Beşiktaş Kabataş Üniversitesi için görüşmelere başladı!

Fikret Orman, Vodafone Arena Stadı'nı açtıktan sonra diğer büyük hedefi olan üniversite projesi için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Orman, proje için Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’yı ziyaret etti.

alanyada çıkan orman yangını Haberi

alanyada çıkan orman yangını


Demirtaş beldesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğüne ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektar orman alanı zarar gördü. 


Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde başlayan yangına kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi.  


Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının yerleşim yerlerini de tehdit ettiğini kaydeden Yıkıcı, yangına 1 helikopter, 4 arasöz, 2 teknik eleman, bir iş makinesi ile 25 işçinin müdahale ettiğini anlattı.  


Yıkıcı, 1 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiğini...