15 / 05 / 2024

Alay Şehitleri Camii açılışı

Alay Şehitleri Camii açılışı

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve dersliklerde bulunacak.

İzmir Hacı Kaçanlar Camii açıldı!

Selçuklu İşadamı Hüseyin Kaçan tarafından yaptırılan Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere çok sayıda protokol üyelerinin katıldığı açılışta, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için de dua edildi.

Çukurova Üniversitesi Alay Şehitleri Camii’nin kubbesi yerleştirildi!

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve dersliklerde bulunacak.

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatında son durum!

Adana Valisi Mustafa Büyük Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatı alanını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve yetkililerden bilgi aldı.

Molla Zeyrek Camii restorasyon çalışmalarında altın mozaik bulundu!

İstanbul Fath'te Orta Bizans Döneminden kalma olan Molla Zeyrek Camii'ndeki restorasyonda ender rastlanan cam ve mozaik parçaları bulundu. Yapının tarihi 2. İonnes Komnenos ve eşi İrini'ye kadar uzanıyor..

Hicret Camii yeniden inşa edildi!

Mahmutbey Mahallesi sakinleri yapılan ölçüm sonuçlarına göre "olası depreme dayanıklı olmadığının anlaşılması üzerine yıkılan eski Hicret Camii 'nin yeniden inşa edilerek hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyor.

Türk - Boşnak Kardeşlik Camii açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bosna-Hersek’in Jablanica şehrindeki Türk-Boşnak Kardeşlik Camii’nin açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi, törende Kocaeli’den yaklaşık yüz kişilik bir grupta hazır bulundu.

Hicret Camii yeniden inşa edildi!

Bağcılar Mahmutbey Mahallesinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılan Hicret Camii'nin yerine yenisi inşa edildi. 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni cami içinde bin 250 kişi namaz kılabiliyor...

Büyükçekmece Küba Camii'nin çevre düzenlemesi projesi başladı!

Büyükçekmece Belediyesi, Küba Camii'nin çevre düzenlemesi projesine başladı. Çalışalar kapsamında camiini ana giriş kapısına yapay şelale yapılıyor. Düzenleme çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanıyor...

Süleymaniye Camii'nin havadan yeni görüntüleri!

Kanuni Sultan Süleyman adına Mimar Sinan tarafından hayata geçirilen Süleymaniye Camii 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

Beyoğlu Ağa Camii restorasyonu 3 ay sonra tamamlanıyor!

İstanbul'un merkezi noktalarından İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hüseyin Ağa Camii'nin restorasyon çalışmalannda sona gelindi. Demirören Alışveriş Merkezi inşası sırasında zemini çöken cami yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı...

Ortaköy Camii restorasyonu 3 yıldır sürüyor!

Ortaköy Camii’nde süren restorasyon 3 yıldır bitirilemiyor. Nedeni geçmişteki yanlış restorasyon teknikleri. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Eskiden çimento sıva kullanmışlar, bu yanlıştı. Biz bilimsel metotlarla çalışıyoruz.” diyor.

Tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bütün izleri ortadan kaldırılan Gazi Baba Türbesi ile sadece bir duvarı günümüze ulaşan tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilk günkü ihtişamına yeniden kavuştu.

Fahrettinpaşa Camii'ne hayırseverlerin yardımı bekleniyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde Fahrettinpaşa Camii yapımı için çalışmalara başlayan Tarsus İlçe Müftülüğü ve dernek yöneticileri, caminin bir an önce bitirilmesi için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç duyduklarını söylediler...

Alay Şehitleri Camii açılışı Haberi

Alay Şehitleri Camii açılışı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 57. Alay Şehitleri Camii’nin kubbesi dev vinçler aracılığı ile yerine yerleştirildi. Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve dersliklerde bulunacak. Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde İlahiyat Fakültesi yanına inşa edilen caminin adının belirlenmesinde, 57. Alay Sancağı’nın İlahiyat Fakültesi’ne getirilmesi etkili olmuştu. Öğrencilerin bu sancağın fakülteye getirilmesinden sonra caminin ismini ‘57. Alay Şehitleri Camii’ koydukları ibadet alanında hummalı çalışmalar devam ediyor. Farklı mimarisi ile dikkat çeken Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin kubbesi Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümünde dev vinçler aracılığıyla yerine yerleştirildi. 8 köşe çelik konsorsiyumun alt kısmına keresteler döşenerek...