29 / 04 / 2024

Albayrak Sitesinde riskli sözleşme

Albayrak Sitesinde riskli sözleşme

İstanbul'da 6306 sayılı Aret Yasası kapsamında 'riskli alan' ilan edilen Demirkapı Mahallesindeki Albayrak Sitesi sakinlerine Bağcılar Belediyesi tarafından imzalatılmak istenen sözleşmeler site sakinlerini ayağa kaldırdı.

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 

Tekirdağ'da 18 riskli bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ'ın kentsel dönüşüm verilerini paylaştı. Albayrak, toplam 59 binanın yıkıldığını söyledi.18 adet riskli binanın yıkımı için belediyelere başvurduklarını dile getirdi.

Ömer Albayrak: Tekirdağ'daki riskli binalar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Albayrak, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 23 adet, Çorlu ilçesinde 18 adet, Şarköy ilçesinde 7 adet, Çerkezköy ilçesinde 9 adet, Saray ilçesinde 2 adet riskli bina olmak üzere toplam 59 binanın yıkıldığını söyledi

Tekirdağ'daki riskli binalar yıkılıyor!

Tekirdağ’da yıkımı yapılacak 18 riskli bina olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ’da toplam 59 riskli binanın yıkıldığı söyledi.

Tekirdağ'da 59 riskli bina yıkıldı!

Tekirdağ’da yıkımı yapılacak 18 riskli bina olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ’da toplam 59 riskli binanın yıkıldığı söyledi.

Albayrak Sitesi'nde riskli sözleşme!

İstanbul'da 6306 sayılı Aret Yasası kapsamında 'riskli alan' ilan edilen Demirkapı Mahallesindeki Albayrak Sitesi sakinlerine Bağcılar Belediyesi tarafından imzalatılmak istenen sözleşmeler site sakinlerini ayağa kaldırdı.

Albayrak Sitesi sakinleri Bağcılar Belediyesi önünde!

Bakanlar Kurulu kararı ile 'riskli alan' ilan edilen Bağcılar Demirciler Mahallesi'ndeki Albayrak Sitesi'nin sakinleri, taleplerini sunmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Bağcılar Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kayseri'de 174 riskli konut yıkıldı!

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde (NNY) seminere konuk oldu. II Müdürü Bebek, "Kayseri'de 222 riskli konut tespit edildi ve bunların 174'ü yıkıldı" dedi.

İzmir'de birçok riskli konutun tespit raporları mevcut değil!

Kentsel Dönüşüm İzmir İl Müdür Vekili Erkan Yaşacan, "Kentteki bin 400 konut risk altında, fakat bir tek riskli yapı tespit raporu mevcut değil." diye konuştu..

Ankara Namık Kemal Mahallesi riskli alan kararına Danıştay'dan iptal!

Bakanlar Kurulu'nun aldığı ''riskli alan'' kararlarından biri olan Ankara Namık Kemal Mahallesi riskli alan kararı Danıştay tarafından iptal edildi. Mahallenin herhangi bir risk taşımadığı belirtildi...

İzmir Menemen’de 4 mahalle riskli ilan edildi!

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı 4 mahallenin yeniden dönüştürülmesine karar verildi. 12/10/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Tülbemtli, Zafer, Kazımpaşa ve Esatpaşa mahalleri riskli ilan edildi…

Üsküdar Burhaniye Mahallesi riskli ilan edildi!

İstanbul Üsküdar’da Burhaniye Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 4/9/2013 tarihli ve 5532 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca riskli olduğu

Pendik Dumlupınar ve Orta mahalle riskli ilan edildi!

İstanbul Pendik’te Dumlupınar ve Orta mahalleleri riskli alan ilan edildi. 12/10/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Pendik Dumlupınar ve Orta mahalleleri kentsel dönüşüm alanları ilan edildi…

Albayrak Sitesinde riskli sözleşme Haberi

Albayrak Sitesinde riskli sözleşme

İstanbul'da 6306 sayılı Aret Yasası kapsamında 'riskli alan' ilan edilen Demirkapı Mahallesindeki Albayrak Sitesi sakinlerine Bağcılar Belediyesi tarafından imzalatılmak istenen sözleşmeler site sakinlerini ayağa kaldırdı. Belediye tarafından sitede yer alan 735 haneye imzalamaları için gönderilen sözleşmelerde her kat malikinden yapım bedeli olarak 50 bin TL nakdi para istendi. Bağcılar Belediyesi ve KİPTAŞ tarafından yürütülen projeye göre sözleşmede yer alan hak sahiplerine verilecek 716 daire haricinde 272 daire ve 500 metrekare ticaret alanı KİPTAŞ'a kalacak. Teknik şartname ve proje içermeyen sözleşmede kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak projenin yapım süresi ve cezai şart hükümleri de belirsiz tutuldu. 


Albayrak sitesi sakinleri dün Bağcılar Belediyesi'ne sözleşmeyi kabul etmediklerine dair dilekçelerini sundu. Belediye'ye verilen dilekçelerde, "Biz maliklerin .iktisadi durumunu ve sosyal yaşantısını dikkate almayan görüşlerine başvurulmayan...