29 / 04 / 2024

Aleksandr Novak türk akımı

Aleksandr Novak türk akımı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aleksandr Igranov tarafından kuruldu.

Rusya'dan şok petrol açıklaması!

Aleksandr Novak, "Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." şeklinde konuştu.

Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Doların tahtı sallanıyor! İkinci darbe de geldi! Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, kararı resmen açıklandı! İşte ayrıntılar...

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yaptığı açıklama ile bugünden itibaren ülkede herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı. Talimatlara uymayanların hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.

Kuzey Limanı İnşaat Ve Danışmanlık Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Limanı İnşaat Ve Danışmanlık Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Aleksandr Drozdov tarafından kuruldu.

Ant Tekne İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ant Tekne İnşaat Anonim Şirketi Sancaktepe’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile Aleksandr Boev-Pokrovskıı tarafından kuruldu.

Br Group Tekne İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Br Group Tekne İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Aleksandr Boev-Pokrovskıı, Cenap Özyurt ve Marına Rubınskıkh ortaklığında kuruldu.

Rusya ile S-400 sevkiyatı anlaşması 2020’de imzalanması planlanıyor!

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye için S-400 opsiyonuyla ilgili yeni anlaşmanın 2020’de imzalanmasının planlandığını aktardı.

Erzurum’da Puşkin’in kaldığı ev müzeye dönüştürülecek!

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ezurumdaki yetkililerin, büyük Rus şairi Aleksandr Puşkin’in 1829 yılında geldiği Erzurum’da kaldığı evde Puşkin Müzesi açmayı planlıyor.

Yatırımcı bulunmazsa Akkuyu NGS'yi Rosatom tamamlar!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49'luk hisse satışına ilişkin olarak, "Eğer yatırımcı bulunamazsa, o zaman projeyi Rosatom şirketi tamamlar." dedi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'tan Akkuyu açıklaması!

Akkuyu hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Enerji Bakanı Novak, nükleer santralin yapılmasının ilişkileri pekiştireceğini söyledi..

Akkuyu’nun inşaatı 2018’de başlayacak!

Dünya Petrol Kongresi İstanbul'da gerçekleşti. Kongrede konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Akkuyu nükleer santralinin inşaatını 2018'de başlayacağını söyledi.

Aleksandr Novak türk akımı Haberi

Aleksandr Novak türk akımı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.


Rus haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre Novak, Türk Akımı’yla ilgili görüşmelerin 2015 yazından bu yana ilerlemediğini belirterek, "Ancak eğer projeye ilgi mevcut ise, Rus tarafı olarak görüşmelere devam etmeye hazırız" açıklamasında bulundu.


Rusya’nın, Türkiye’ye doğalgaz ihracatını da arttırabileceğine işaret eden Novak, "Rusya’nın bunu gerçekleştirebilecek doğalgazı ve altyapısı bulunuyor. Bu nedenle Türkiye’ye garantili doğalgaz tedarikini arttırmaya hazırız” ifadelerini kullandı.


Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması nedeniyle Türk Akımı projesinde ilerleme kaydedilemezken, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke yetkilileri de projedeki görüşmelerin durdurulduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.


AA


Haber Hürriyet'te şu...