02 / 05 / 2024

Aleksey Miller Türk Akımı

Aleksey Miller Türk Akımı

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz projesinde iki hat için inşaatın 2019 sonunda tamamlanabileceğini belirtti.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Türk Akımı inşaatı 2017'nin ikinci yarısında başlayabilir!

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Miller: "Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz" dedi.

Rusya, Türk Akımı için tarih verdi!

Gazprom Başkanı Miller, "Türk Akım'ında öngörülen 2 boru hattı 2019 sonuna kadar biter" açıklamasını yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise projeyi Avrupa'ya ulaştırmaya hazır olduklarını söyledi.

Aleksey Miller: Türk Akımı 2019'da tamamlanabilir!

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz projesinde iki hat için inşaatın 2019 sonunda tamamlanabileceğini belirtti.

Türk Akımı'nın inşaatı 2018'de başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

Türk Akımı yasal dayanağa kavuştu!

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türkiye ile Rusya arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi için yapılan anlaşmanın, proje için yasal dayanağı oluşturduğunu açıkladı.

Türk Akımı projesinde inşaat 2018'de başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

Aleksey Miller: Türk Akımı görüşmeleri durduruldu!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, bir soru üzerine, "Türk Akımı için ilk önce Türkiye'nin bize başvurması gerek. Tabii eğer bu projeyle ilgileniyorsa. Ancak şu ana kadar bize böyle bir teklifle gelmedi" dedi.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durmayacak!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

Türk Akımı için hükümetlerarası anlaşma bekleniyor!

Gazprom Üst Yöneticisi Miller: "Türk Akımı projesi için Rusya ve Türkiye'den üst düzey yetkililer aralıkta buluşacak. Buluşmada hükümetlerarası anlaşmanın imzalanması da gündeme gelecek" dedi.

Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı!

Rus doğalgaz üreticisi Gazprom'un CEO'su Alexei Miller, Rusya ile Türkiye'yi birbirine bağlayacak Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başlama kararının alındığını söyledi.

Aleksey Miller Türk Akımı Haberi

Aleksey Miller Türk Akımı

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz projesinde iki hat için inşaatın 2019 sonunda tamamlanabileceğini belirtti.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile başkent Moskova’da bir araya gelen Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Türk Akımı’nda gereken araştırmalar ve inşaat için Türkiye’den gerekli izinlerin alındığını hatırlatan Miller, “Son gelişmeler ışığında, Türk Akımı’nda planlanan iki hat için inşaat sürecinin 2019 sonunda tamamlanabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.” dedi.


Proje kapsamında inşa edilecek 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattın Türkiye pazarı için planlandığını anlatan Miller, ikinci hattın ise Avrupa’daki müşterilere doğalgaz taşımasının öngörüldüğünü belirtti.


Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde Türkiye ve Rusya arasındaki hükümetlerarası anlaşma 10 Ekim’de İstanbul’da...